Košarka

Vujčić: "Rekao sam da ću se vratiti"

Goran Markuš • četvrtak, 23.07.2009.
Vujčić: "Rekao sam da ću se vratiti"
Foto: Bruno Blumenschein

Nakon što se 2005. godine oprostio od reprezentacije Nikola Vujčić vratio se u redove Jasmina Repeše koji uopće ne dvoji kako je riječ o velikom pojačanju uoči poljskog EuroBasketa, saznajemo sa službenih stranica Fibe...

Nakon gotovo četiri godine pauze zvijezda Olympiacosa, Nikola Vujčić vraća se u reprezentaciju: "Odmah sam rekao da ću se kad tad vratiti i sretan sam što je napokon došao i taj dan. Ipak, moram napomenuti da nisam ovdje kao veteran koji nekome mora nešto dokazati već kao košarkaš u svojim najboljim godinama koji jednostavno želi pomoći svojoj momčadi."

Visoka očekivanja od naše reprezentacije povratkom Vujčića još su porasla, no Nikola odbija postaviti bilo kakav fiksni cilj uoči nadolazećeg EuroBasketa: "Uvijek sam sanjao medalju sa reprezentacijom iako o tome uistinu nema smisla pričati prije početka prvenstva. Potencijal je uvijek bio tu, no tijekom svoje profesionalne karijere nekoliko puta sam se uvjerio da u sportu moraš imati i sreće da bi ostvario ovako visoke ciljeve."

Međutim, nije Vujčić jedini koji se raduje svojem povratku u reprezentaciju. Naime, naš izbornik, Jasmin Repeša uistinu se veseli Nikolinom ponovnom angažmanu: "Tijekom jednog našeg razgovora pokazao je želju da se vrati stoga mi je vrlo drago što je konačno poduzeo i taj korak. Njegov talent i iskustvo bit će od izuzetne koristi ovoj reprezentaciji."

"Vujčić je tip igrača koji može i zna igrati i pod košem i vani, a kako je njegova košarkaška inteligencija na zavidnom nivou mislim da s pravom možemo zaključiti da smo dodali novu dimenziju našem napadu", zaključio je Repeša.

Spomenimo i kako će pripreme za EuroBasket naša reprezentacija odraditi u Zagrebu, Crikvenici i Rogli nakon čega slijede i dvije pripremne utakmice, prva protiv Poljske u Poznanu, a nakon te i okršaj sa Slovencima u Poreču: "Sad smo ponovno na početku. Naš prvi cilj je mentalno očvrsnuti više od ostalih protivnika te zadržati kreativni momčadski duh u ekipi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!