Košarka

Zadar visoko slavio i izjednačio u finalnoj seriji!

Petar Jenjić • nedjelja, 26.05.2024.
Zadar visoko slavio i izjednačio u finalnoj seriji!
Foto: Šime Zelić/PIXSELL

Odigrana je druga finalna utakmica hrvatskog prvenstva. Ponovno su Zadar i Split igrali u Višnjiku, a do pobjede je ovoga puta stigao domaćin koji je visoko slavio rezultatom 92:71 i tako poravnao na 1-1 u seriji...

Iza nas je druga finalna utakmica Zadra i Splita. Nakon što su Žuti napravili break prije dva dana, danas je domaćin odigrao puno bolje i zasluženo došao do 1-1 u seriji. Momčad Danijela Jusupa večeras je upisala pobjedu rezultatom 92:71.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Za razliku od prve utakmice, Zadar je energično odgovorio Splitu koji je u prvoj četvrtini imao pet izgubljenih lopti. Polovicom prve dionice Zadrani su vodili s 15:13 nakon čega je uslijedila serija od 10:0, a u završnici su Žuti samo malo smanjili zaostatak. Bilo je 25:15.

Domaćin je i u drugoj četvrtini nastavio gdje je stao, a serijom od 7:0 prednost je nastavila rasti. Zadrani su bez prevelikih problema održavali stečenu prednost, a problem za goste bile su i tri osobne Lewisa Sullivana i D.J. Funderburka. Na poluvremenu je domaćin imao vodstvo 51:34.

Split se spustio na deset poena minusa (53:43) nakon tri minute igre u nastavku, ali više od toga nije išlo u tim trenucima. Imali su Žuti šanse spustiti se ispod dvoznamenkastog zaostatka, no Zadar je pronalazio rješenja za održavanje vodstva. Uoči zadnjih deset minuta imali su 12 razlike (69:57).

Energično su Zadrani ušli u posljednju četvrtinu, prednost se ponovno počela povećavati, a za Split više nije bilo vremena za povratak u susret. Domaćin je upisao vrijednu pobjedu i s 1-1 u seriji ide na Gripe.

Prvo ime Zadra bio je Luka Božić s 24 poena, osam skokova i šest asistencija, Karlo Žganec dodao je 20 koševa, a Marko Ramljak 14 poena, pet skokova i pet asistencija.

Najbolji je kod Splita bio Boris Tišma s 21 košem i devet skokova, Mate Kalajžić dodao je 12 poena, pet skokova i pet asistencija.

Premijer liga, finale:
Zadar - Split 92:71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!