Nogomet

Lovren: "Pokazat ćemo zube"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • četvrtak, 23.07.2009.
Lovren: "Pokazat ćemo zube"
Foto: Davor Sajko

Dva dana nakon što su osigurali prolaz u treće pretkolo Lige prvaka, ali i dva dana prije prvog prvenstvenog kola protiv Istre pred novinare je u Plavom salonu došao mladi branič Dinama - Dejan Lovren...

Stoper Dinama Dejan Lovren, kao i suigrači mu nakon utakmice, još je jednom ponovio kako Dinamo nije izbacio lošu momčad, dapače: "Protivnik je bio jak, čvrst i discipliran, ali mi smo pokazali kvalitetu i zasluženo prošli dalje", počeo je Lovren pa nastavio: "Mislim da svi možemo biti zadovoljni što smo prošli. Prvi dio nije bilo sjajno, no probudili smo se u nastavku i pokazali klasu."

Austrijski Red Bull u posljednjim je minutama izborio prolaz dalje i dvoboje s Dinamom, no mladi igrač Dinama nije pratio taj dvoboj: "Doma sam bio i odmarao pa nisam gledao utakmicu. Kada dođe vrijeme, trener će nas pripremiti za tu utakmicu", no svejedno zna nešto o sljedećem protivniku Dinama: "Sljedeći protivnik je Salzburg kojega respektiramo; dosta su jaki, ali vjerujem u našu momčad i prolaz dalje. Pokazat ćemo zube i vjerujem proći dalje."

Vezane vijesti

Dinamo i Salzburg igrali su tijekom zimskih priprema prijateljsku utakmicu u Austriji, a Dinamo je nakon samo 45 minuta vodio 4:0: "Igrali smo protiv njih, no ništa to ne znači jer se radilo o prijateljskoj utakmici." Travnjak na kojem Red Bull igra kao podlogu ima umjetnu travu, no Lovren to ne vidi kao njihovu prednost: "Mislili smo i sami da nam neće biti ugodno, no dobro smo se snašli. Vjerujem da možemo ponoviti dobru igru iz te utakmice iako smo svjesni da neće biti lako kao u prijateljskoj. Imamo još i uzvrat doma i moramo odigrati dvije dobre utakmice."

Naravno, igrači su svjesni da Dinamo mora bolje: "Imamo mi još puno toga za napraviti jer je tek početak i nismo u pravoj formi. Rastemo iz utakmice u utakmicu i ne sumnjam u svoju ekipu koja će u sve težim utakmicama pokazati svoje pravo lice." Branič Dinama dobro se snašao na stoperskoj poziciji: "Sve ovisi o treneru koji me stavi tamo gdje me zamisli. Kovač se na našu žalost ozlijedio, što je veliki hendikep jer se radi o vrlo kvalitetnom igraču, a ja sam tu odigrati što bolje na kojoj god poziciji će trebati."

Što mladi igrač misli o silnom pritisku koji se stavlja na leđa mladim igračima Dinama?: "Mislim da nije potrebno prije utakmice pisati takve stvari jer se to ipak vidjelo u prvom dijelu. Treba se opustiti i uživati u igri; mi smo tek sad počeli igrati pravi nogomet i sav taj pritisak ne olakšava posao", jasan je bio Lovren.

Nakon što je Lovren "odradio" temu Salzburg, na red je došla HNL koja počinje već u subotu: "Naravno mi idemo na duplu krunu. To nam je glavni cilj, a sve ostalo što bude - veliki je uspjeh. Liga nam ima dosta klubova, a s nekima još nismo niti igrali, no ako budemo pravi - ne bi trebalo biti problema."

Što misli o proširenju Lige na 16 klubova - Lovren je zadržao za sebe: "Svatko ima svoje mišljenje, a ja ću svoje zadržati za sebe." Sličan je odgovor bio i na pitanje: "čeka li nas utrka u dvoje ili će se još netko priključiti Dinamu i Hajduku?": "Nikad se ne zna. Vidjet ćemo kroz par utakmica kakve su druge momčadi i tek tamo oko sedmog-osmog kola ćemo moći nešto konkretno reći", zaključio je Lovren.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!