Nogomet

Kako su igrali: Iskazali se mladići

Antonija Pavlić • petak, 24.07.2009.
Kako su igrali: Iskazali se mladići

Teško je bilo nakon ovakve utakmice i potpuno nedoraslog protivnika Slaven Belupu pronaći slabu kariku. Epitet igrača utakmice zaslužio je mladi Franjo Tepurić, a zadovoljili su i ostali Slavenovi "mladići". U red "nešto manje boljih" stali su pak jedino Nynkeu i Maras...

Nakon visoke pobjede u Kumanovu igrači Slaven Belupa odlučili su predstavu protiv Makedonaca prirediti i pred svojim simpatizerima. Želeći se prije svega odužiti za slabe prezentacije protiv Birkirkare, nastupili su agresivno i veoma napadački nastrojeno, a nekoliko zgoditaka i akcija podsjetilo je i na prošlogodišnje sjajne europske nastupe.

Silvio Rodić: Nije imao pune ruke posla, no obranio je što je realno gledajući mogao. Kod pogodaka nije imao velike šanse, a to posebice vrijedi za "bombu" kapetana Alimija.

Vedran Purić: Bio je iznimno aktivan, često se priključivao napadu i veoma dobro izvodio prekide. Dva se puta upisao i u asistente.

Cszaba Cszimadia: Obrambene zadaće je obavljao s lakoćom, a u nekoliko navrata i glavom otklonio potencijalnu opasnost pred Silvijem Rodićem. U napadu prilično neprimjetan.

Kaja Rogulj: Veći dio utakmice bio na visini zadatka u obrani, premda se ne može zaboraviti kako mu je u 60. minuti pobjegao Stojanović i smanjio rezultat.

Alen Maras: Prilično neprimjetan; u prvom je poluvremenu uputio nekoliko upotrebljivih centaršuteva, ali nekako se izgubio u nastavku.

Aljoša Vojnović: Vidjelo se da želi i može, ali u nekim je situacijama previše "petljao". Postigao je dva pogotka, od čega jedan gotovo istovjetni onom Ravanellijevom Ajaxu 1996. Dojma smo da je ipak mogao barem do izjednačavanja rekorda iz Kumanova.

Nikola Šafarić: Odigrao solidnu utakmicu i ubilježio nekoliko lijepih proigravanja. Šteta što igru nije okrunio pogotkom.

Nicolas Nynkeu: Najslabiji igrač Slaven Belupa na terenu danas. Ne pamtimo njegov dobar potez.

Matija Poredski (do 45.) Debi u prvoj jedanaestorici mladog Bjelovarčanina počeo je sjajno - u 24. je minuti doveo svoju momčad do vodstva, no na samom je kraju prvog poluvremena stradao u duelu s jednim makedonskim braničem. Prve informacije govore da su sumnja u puknuće ligamenta na skočnom zglobu.

Bojan Vručina (do 46): U početku je previše pokušavao svojim uobičajenim soliranjima i prodorima "kroz zid", a posebno iritira njegov pokušaj ulaska s loptom u gol kada je vratar Milana praktički bio svladan. Zahvaljujući sjajnoj asistenciji Aljoše Vojnovića prije kraja se prvog dijela ipak upisao u strijelce.

Mateas Delić (do 46.) Odigrao je 45 odličnih minuta; bio je rastrčan i agresivan i puno kombinirao. Zaslužio je postići pogodak, no umjesto toga je asistirao Matiji Poredskom za vodstvo svoje ekipe.

Mario Jurić (od 46.) Imao jednu sjajnu priliku za pogodak, no nespretno reagirao pri ubačaju Purića. Nakon ulaska u drugom poluvremenu nekoliko puta odlično probio desnu stranu; u 62. minuti upisao i sjajnu asistenciju za Tepurića, a točno dvadeset minuta kasnije i sam se upisao u strijelce.

Mario Gregurina (od 46.) Povratnik nakon operacije zadovoljio je postavljene kriterije, iako se vidjelo da je nakon dugotrajnog oporavka izašao iz "štiha". Postigao lijep pogodak u 81. minuti.

Franjo Tepurić (od 45.): Igrač utakmice. Puno je trčao, zalagao se i definitivno iskoristio priliku koju mu je pružila ozljeda Poredskog u prvom dijelu. Postigao je dva lijepa pogotka, a loša sreća i malo nepreciznosti spriječili su ga u još boljoj efikasnosti. Slavenov zalog za budućnost.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!