Automoto

Pedrosi prvi trening, Lorenzo peti

Matej Milanović • petak, 24.07.2009.
Pedrosi prvi trening, Lorenzo peti
Foto: EPA

Prvi trening MotoGP-a na Doningtonu bio je po dosta mokroj stazi, a u konačnici se najbržim pokazao Daniel Pedrosa. Casey Stoner bio je drugi, što je možda najava njegovog povratka u formu, treći je bio Rossi, a Lorenzo je zauzeo tek petu poziciju...

Uvjeti za današnji trening u Donington Parku nisu baš bili idealni. Staza je bila mokra i to je dosta utjecalo na vožnju, tek se pri kraju osušila i najbrži krug dana je upravo rezultat toga. Naime, Daniel Pedrosa pred sam kraj izveo je najbrži krug uspjevši praktički kroz cijelu stazu voziti po suhom. Španjolac je bio gotovo četvrtinu sekunde brži od drugoga koji je pomalo iznenađujuće Australac Casey Stoner.

Stoner je u zadnje vrijeme imao puno fizičkih problema. Danas je postigao solidan rezultat, a već sutra bi se trebalo vidjeti je li to zato jer je njemu stvarno bolje, ili su ostali išli malo opuštenije. Treći je bio vodeći na poretku, Valentino Rossi.

Talijan je zaostao oko pola sekunde za Australcem i sutra će se sigurno boriti za pole position. Pravo iznenađenje dana je četvrto mjesto Andree Doviziosa i tek peto Jorgea Lorenza. Španjolac koji je u igri za naslov svjetskog prvaka zaostao je skoro pola sekunde za svojim sunarodnjakom Pedrosom.

Sutra bi se za pole position trebali boriti trojica koji su u igri za naslov i Pedrosa. Teško je očekivati da će netko drugi do najbržeg vremena, mada kao što je danas Dovizioso pokazao može se netko ugurati na druge pozicije. Ipak, svima će najvažnije biti da izostane kiša i da staza bude suha.

MotoGP, prvi trening:
1. Daniel Pedrosa (ŠPA/Repsol Honda) 1:38.627
2. Casey Stoner (AUS/Ducati Marlboro) +0.245
3. Valentino Rossi (ITA/Fiat Yamaha) +0.290
4. Andrea Dovizioso (ITA/Repsol Honda) +0.442
5. Jorge Lorenzo (ŠPA/Fiat Yamaha) +0.478

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!