Košarka

Francuska bez Parkera ponizila i Belgiju

Branimir Korać • nedjelja, 26.07.2009.
Francuska bez Parkera ponizila i Belgiju

Francuzi na turniru u Strasbourgu djeluju impresivno. Nakon što su pregazili Austriju prvog dana turnira, isto su napravili i drugi dan protiv Belgije...

U prvom susretu jučerašnjeg programa u Strasbourgu Austrija je očekivano poražena od Češke 89:82. Susret je odlučen u posljednjoj četvrtini u kojoj su Česi odličnom igrom u napadu stvorili razliku i otišli do pobjede. Većim dijelom utakmice Česi su vodili, no svaki put Austrijanci su se vratili i učinili utakmicu neizvjesnom. Ipak, u završnici za neki preokret snage nisu imali.

Najbolji kod poraženih bili su Christoph Nagler s 19 poena (4/7 trica) te David Jandl sa 17 poena (5/6 trica) i Stjepan Stazić s 15 poena i 11 skokova. Kod pobjednika Tomáš Satoranský ubacio je 19 poena, a Sokolovský je dodao 18 poena.

U drugom susretu Francuska je pregazila Belgiju s 82:44. Još jedna obrambeno izvrsna predstava Francuza koji su prvi dan Austriju pregazili Austriju s 40 poena viška, a isto su napravili i drugog dana turnira Belgiji.

U francuskom sastavu briljirali su Florent Pietrus s 19 poena i Nicolas Batum s 18 poena. Treba napomenuti kako je ovaj dvoboj propustio Tony Parker no i bez njega je Francuska bila dominantan protivnik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!