Košarka

Batum povukao Francuze do trofeja

Branimir Korać • nedjelja, 26.07.2009.
Batum povukao Francuze do trofeja

Pobjednici turnira u Strasbourgu su košarkaši Francuske. U ključnom susretu za prvo mjesto Francuska je svladala Češku dok je u susretu za treće mjesto Belgija nadigrala Austriju...

U prvom susretu posljednjeg dana sastali su se Belgija i Austrija, a ta utakmica odlučivala je o trećem mjestu na turniru. Belgija je slavila s visokih 81:51 iako je na poluvremenu imala malih 36:35. Presudila je treća četvrtina koju su Belgijci dobili s 27:6. "Prvih 20 minuta držali smo se dobro, a zatim smo nestali i napadački i obrambeno", kratko je komentirao austrijski izbornik Neno Asceric.

U pobjedničkom sastavu najistaknutiji bili su Yannick Driesen sa 16 poena i Sam Van Rossom s 13 poena. Kod Austrijanaca Stjepan Stazić ubacio je 14 poena dok je Detrick dodao 11.

U finalnom dvoboju Francuska je bila bolja od Češke 84:66. Domaćin turnira pokazao je kako ima dužu klupu i više kvalitetnih igrača te je na kraju ipak očekivano slavio. Druga četvrtina bila je kobna za Čehe, tu su Francuzi otišli na dvoznamenkastu prednost i to održavali. Najbliže je Češka došla na startu posljednje dionice kada je smanjila na 66:62, ali Francuzi su se brzo ponovno odvojili.

Francusku su predvodili Nicolas Batum s 15 poena i pet asistencija i Boris Diaw s 13 poena. Kod Čeha Petr Benda ubacio je 13 poena, a Ladislav Sokolovsky dodao je 12 poena.

Francuski izbornik Vincent Collet bio je zadovoljan što je njegova reprezentacija bila na ozbiljnijem ispitu nego u protekla dva susreta. "Drago mi je zbog toga i tome sam se nadao. Početak kvalifikacija je blizu i one neće biti lagane, tražili smo ovako što jer ako uđemo u probleme kada nije to potrebno, a ranije nismo bili u takvoj situaciji, moglo bi doći do panike. Ključ naše pobjede bila je obrambena superiornost i vrlo dobri Florent Pietrus i Nicolas Batum u ključnim trenucima."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!