Nogomet

Morales: "Bolji smo od Salzburga"

Vedran Attias • ponedjeljak, 27.07.2009.
Morales: "Bolji smo od Salzburga"
Foto: Kristijan Komarica

Hoće li igrati ili ne protiv Salzburga - Pedro Morales još ne zna, no jasno je kako se Čileanac prilagodio na Dinamo, Zagreb, Europu i počeo pružati zaista sjajne partije...

Kada je Čileanac Pedro Morales došao u Dinamo puno se od njega očekivalo, no realno - nije pružio nezaboravne predstave već je tek na mahove pokazivao ono što su vidjeli Dinamovi skauti kada su ga odlučili dovesti u Zagreb.

Na početku svoje druge sezone u Maksimiru, Morales je počeo igrati odličan nogomet: "Početak nije bio lak, ali moj boravak u Dinamu ocjenjujem pozitivno", počeo je Čileanac pa nastavio: "Promijenili smo tri trenera otkad sam ovdje, što je zahtijevalo i neprestane prilagodbe novom načinu igre."

Nakon Pjunika i Istre koje su Plavi više nego uspješno apsolvirali, na redu je Salzburg: "Utakmica s Red Bull Salzburgom bit će teška, no ta nam momčad ipak nije nepoznata. Gledali smo snimke njihovih utakmica, a već smo i igrali s njima." Red Bull Arena kao podlogu ima umjetnu travu, no Morales to ne vidi kao prednost domaćina: "Možda će nam biti malo teže, ali već smo igrali tamo, a i idemo dan ranije pa ćemo imati vremena za prilagodbu."

S kojim bi rezultatom Morales bio zadovoljan?: "Ne znam jesmo li favoriti, ali mislim da smo bolji od Red Bulla iako bih bio zadovoljan i s neriješenim. Svakako bi bilo najbolje da pobjedimo i tako si olakšamo prolaz već u Austriji", optimističan je Morales.

Vezni igrač Čilea propustio je prvi dio priprema u Sloveniji zbog gripe tipa A, no snage mu ne nedostaje: "Bio sam malo zabrinut prije povratka u Hrvatsku jer sama ipak propustio dio priprema, ali sve je na kraju ispalo dobro. Na treninzima i utakmicama se jako dobro osjećam i nemam problema sa snagom", završio je simpatični Čileanac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!