Nogomet

Nered u redovima Pjesnika

Mihaela Bradovski • utorak, 28.07.2009.
Nered u redovima Pjesnika
Foto: Mihaela Bradovski

Novo slabo izdanje nogometaša Zagreba na otvaranju sezone. Prošlogodišnji Varaždin u nedjelju je zamijenila Koprivnica, kako sami Pjesnici vole reći, teren na kojem se nalazi možda i najozbiljniji protivnik za pozicije u vrhu. No bez obzira na ciljeve, "bijeli" su protiv Farmaceuta pokazali puno premalo...

Slaven Belupo i ove sezone ostaje momčad koja na domaćem terenu ne ostavlja izglede Zagrebu da bude bolji. No koliko se na nedjeljnom susretu radilo o kvaliteti domaćina, toliko se krivnja može prebaciti i na same Zagrebaše jer velik broj problema, mora se priznati, gosti su si zakuhali sami. S druge strane, izuzev vratara Škorića, malo je pluseva stiglo iz njihovih redova. Istina, Slaven iza sebe ima drugačije tempirane pripreme i četiri važna europska susreta, no ukoliko Pjesnici i sami žele biti dio te Europe morat će prezentirati puno više od tek jednog raspoloženog pojedinca, velikog nereda među linijama i gotovo ništa agresivnosti.

Dobro, visoko postavljanje zadnje linije Zagreba rezultiralo je uvodnim minutama u kojima Slaven nije stekao dominaciju na terenu već je prijetio uglavnom preko kontri. U tih se pola sata igralo oko samog centra, Zagreb je kontrolirano pokušavao stići do vrata domaćina, ali kada su se prema središnjici povukli i bijeli napadači prilike su stizale sve rjeđe i rjeđe.

GODIŠNJE ULAZNICE 09./10.

U nogometnom klubu Zagreb traje prodaja godišnjih ulaznica za sezonu 2009./2010. Osim što godišnja ulaznica vrijedi za sve domaće susrete 1. HNL, na stadion će se s njom moći i na susrete hrvatskog Kupa.

Kategorije godišnjih ulaznica:
Redovna - 350 kn
Umirovljenička - 150 kn
Mladi do 18 godina - 150 kn

Napomena: Za umirovljeničku godišnju ulaznicu osim potvrde o statusu umirovljenika potrebna je i fotografija za dokumente, dok je mlađima od 18 osim fotografije potreban dokument o potvrdi dobi.

Pojedinačne cijene karata: 40 kn zapadna tribina, 30 kn istočna, gostujuća tribina.

Godišnje ulaznice mogu se podići u prostorijama kluba u Kranjčevićevoj 4 svakog radnog dana od 8 do 15 sati.

Ono što ipak najviše čudi odgovor je Zagrebaša na Škorićev obranjeni jedanaesterac. Umjesto dizanja morala i stanja u momčadi, u trenutku kada niti rezultatom niti igrom nisu bili podređeni, u nastavku su iz minute u minutu bili sve slabiji. Puno je tome pridonio neprimjetan napad, povijest nas uči da kada "bijeli" Slavenu ne zatresu mrežu u pravilu redovito gube. Tek je jedan susret od dosadašnja 22 u Koprivnici završio rezultatom 0:0.

Osim što su bili neopasni po protivnička vrata, takvom defenzivnom igrom Piškor i Krstanović gušili su krila, ali i središnjicu veze. Od bijelih se krilnih igrača možda i očekivalo najviše, igre s priprema davale su optimizam kako bi na gostovanjima poput nedjeljnog mogli donijeti prevagu. Dok je Špičić često zalazio u središnjicu veze ne bi li njoj pomogao, Jurendić je većinu susreta proveo potpuno neprimjetan. Abdurahimi je ulaskom unio tek nešto živosti, ali taj period nije dugo potrajao.

Sama središnjica veznog reda u idućim susretima mora puno više i konkretnije sudjelovati u samoj igri, kako prema naprijed, tako i prema nazad, stvarajući pritisak na protivnike i prije njihovog dolaska do šesnaesterca. 19-godišnji Šovšić mučio se s iskusnim veznjacima i obrambenim igračima kojih u Slavenovim redovima ima priličan broj. Uz to, rijetko je kada zalazio u zonu u kojoj bi mogao donijeti prednost potezom ili dodavanjem, a s druge je strane izgubio i potrošio velik broj lopti.

Kapetan Pjesnika, Ivan Parlov, prošle je sezone dosta dugo tražio igru koju je prema mogućnostima morao pružati. U Koprivnici se malo vidjelo od njega u igri prema naprijed, u nastavku je rijetko prelazio centar, tek je jednom pokušao sam udarcem iz daljine. No slabu igra veze velikim su dijelom kreirali kako napadači, tako i obrambeni igrači, prije svega stoperski par Mikulić - Ivanković.

Nakon prvog pogotka igra Pjesnika postala je još neorganiziranija, spomenuti dvojac osim brojnih nepotrebnih pogrešaka u zoni udarca, igru je pokušao diktirali preskakanjem veze ili pak čestim vraćanjem lopte vrataru. Izostali su tako i proboji po boku, kvalitetni ubačaji s krila, ali i kreacija u središnjici. Svoj dan nisu imali niti bočni igrači, Pejić i Celjak. Niti jedan nije prezentirao svoje najveće mogućnosti - brzinu, proboje i inteligentnu suradnju s krilima.

Tako je vratar Škorić obranio udarac s bijele točke, ali i čast svoje momčadi, koja je zahvaljujući njemu imala barem jednog igrača koji je na očekivanoj razini odradio svoje zadaće. Jedina sreća u nesreći je ta što je sastav Luke Pavlovića gostovanje na kojem je prošle sezone izgubio oba susreta u novom prvenstvu u ranoj fazi ostavio iza sebe. A da sve ono što im je u nedjelju nedostajalo "bijeli" mogu, pokazali su kako prošle sezone, tako i u pripremnom razdoblju. Što je razlog slabog izdanja morati će otkriti sami i u što kraćem vremenu jer već u petak u Kranjčevićevu stiže Inter.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!