Vodeni sportovi

Kronologija: Hrvatska - Rumunjska

Tomislav Pacak, Vedran Attias • utorak, 28.07.2009.
Kronologija: Hrvatska - Rumunjska
Foto: Davor Sajko

Hrvatski vaterpolisti nastavili su svoj pohod prema obrani naslova svjetskih prvaka današnjom laganom pobjedom protiv Rumunjske 7:5. Barakudama je ovo utakmica služila kao uvod u polufinale gdje nas čeka Srbija koja je bila bolja od Mađarske...

HRVATSKA - Rumunjska 7:5

Rumunji zabijaju još jedan pogodak, no bit će to gol samo za statistiku. Naravno, iznervirat će i našeg izbornika Rudića.

18:05 Ušli smo u zadnju minutu i samo je pitanje koji će biti konačan rezultat jer je polufinalist već odavno poznat.

18:03 Karač je siguran iz peterca i imamo još dvije minute do kraja utakmice i našeg ulaska u polufinale. Rutinska pobjeda naših.

18:00 Popustila je sada naša obrana i dobili smo još jedan gol. Inače, ovo je prvi gol Rumunja s igračem više, no brige za konačan rezultat -nema.

17:58 Eto pravog napada s igračem više i pogotka za 6:3! Burić je zabio pogodak na asistenciju Boškovića. 4:12 do kraja, to bi moralo biti dovoljno za polufinale protiv Srbije.

17:57 Evo isključenja Rumunja i prilike Rudiću da pozove time-out kako bi složio napad kojim bismo riješili utakmicu.

17:55 Opet Cosmin Radu! Nevjerojatno je da nam taj Rumunj uporno bježi, sada je Bušlje malo "zaspao" pa je Radu smanjio na 5:3.

17:54 Hrvatska održava stečenu prednost, više odličnom obranom nego napadom, ali Rudića će vjerojatno bilo koji način zadovoljiti. Navijače svakako.

17:52 Kraj treće četvrtine. Hrvatska ne igra nezaboravno, ali odrađuje posao protiv Rumunjske i sigurno pliva prema polufinalu i Srbiji.

17:49 Promašili smo još jednu priliku s igračem više i sada smo na vrlo loših 2/7, no srećom igramo odličnu obranu.

17:48 Hrvatska - Radu 5:2. Još jednom je lijepo zabio centar koji voli izaći na vanjsku poziciju, a potvrdu tome vidjeli smo i danas.

17:45 Ponovno smo se obranili i ulazimo u posljednje četiri minute treće četvrtine.

17:44 Odlično izgleda naša obrana i stvarno se dobija dojam da nam Rumunji ne bi zabili pet golova da se igra do sutra.

17:41 GOL! Andro Sukno zabija za 5:1 i to je, nadamo se, nedostižna prednost naših.

17:39 EVO GOLA! Dobud je zabio, za sada već ugodnih +3 Hrvatske na početku treće četvrtine.

17:32 Završava prvo poluvrijeme s tih 3:1, nismo odmakli Rumunjima dovoljno daleko da bismo konstatirali da će Hrvatska igrati u polufinalu. No, treba nastaviti ovako igrati obranu (Pavić sedam obrana)...

17:30 Još jedan neiskorišteni igrač više, ne uspijevamo pobjeći Rumunjskoj kao što bi trebali s obzirom na to kako igra obrana, kako brani Pavić i koliko su jaki Rumunji.

17:26 Slabo igra hrvatski napad, kako s igračem više, tako i s izjednačenim snagama. Ali evo srećom peterca za Hrvatsku! Bošković je siguran, 3:1 za Hrvatsku!!!

17:22 Cosmin Radu zabija za 2:1, Rumunji pokazuju da neće samo tako izvjesiti bijelu zastavu ako Hrvatska ne zaigra bolje u napadu.

17:19 Ovoga puta pokazali smo se kao brži plivači, ali napad je ostao neiskorišten.

17:17 Kraj prve četvrtine. Odlično u obrani, četiri obrane Josipa Pavića, dovoljno dobro u napadu za ugodnih 2:0. Sada treba još malo pojačati u narednom periodu igre i riješiti ovaj susret do poluvremena. Ili jednostavno pobijediti bilo kako.

17:14 2:0!!! Sjajan gol Mihe Boškovića! S desne strane u suprotne rašlje, neobranjivo za rumunjskog vratara. Vidi se da je Miho protiv Crne Gore ušao u pravu formu i sada je nezaustavljiv.

17:13 Za sada se ne igra posebno kvalitetno, ali srećom Rumunji izgledaju dosta neopasno protiv naše obrane. No, ne može se reći da napad posebno dobro funkcionira, igra se relativno sporo.

17:09 GOOOOOOL!! 1:0 Damir Burić! Lijepa kombinacija, Bošković je odigrao za Burića na metar od gola, a ovaj se lijepo snašao i zabio za rano vodstvo. Krenulo je kako i treba.

17:06 Hrvatska igra u bijelim kapicama, no ako pratite ovaj live, onda vam to ne znači ništa, osim ako ste Modni mačak. Prvi je do lopte doplivao Rumunj (za mačka - oni su u crnim kapicama).

17:04 Hrvatska mora napraviti samo jednu stvar - ući maksimalno koncentrirano u utakmicu. (Nije nam se dalo smišljati bolji uvod pa smo citirali Ivana Blažička)

17:01 Poslušali smo himne (točnije, poslušali smo hrvatsku, pišemo dok svira rumunjska), pa bi uskoro trebali i gledati malo vaterpola.

16:59 I tak... što ima kod vas? Čekate početak utakmice? Mi isto.

16:53 Evo, Ameri su sredili Nijemce s 8:5, pa bi uskoro u bazen trebali uskočiti naši. I Rumunji.

16:50 Dok čekamo početak utakmice, možda bi najpametnije bilo da vi pošaljete svoje mailove podrške našim vaterpolistima na mail [email protected]. Najbolje ćemo objaviti. Ili sve ako ih bude malo. A ako ih ne bude uopće, izmislit ćemo.

16:44 Zamolio sam Vedrana da mi kaže nešto zanimljivo da mogu staviti u live dok čekamo početak hrvatske utakmice, pa je to ispalo otprilike ovako: "Napiši da evo zbog ove zanimljive utakmice, jer em je neizvjesno em igraju dva jako kvalitetna protivnika"; sve to dok gledamo kako Amerikanci vode s laganih 7:4 dok se Nijemci bore protiv vode i lopte. Drugim riječima, ni Vedran nema što zanimljivo za reći.

16:40 Ovakve se stvari zaista ne mogu dogoditi u nekom ozbiljnijem sportu, poput nogometa... Eto kako oni koji vode vaterpolo rade protiv tog sporta, umanjuju mu vrijednost i značaj. Na kojem to još SP-u se događaju ovakve promjene termina?

16:37 HTV se upravo uključio u Rim, taman pred kraj treće četvrtine utakmice između SAD-a i Njemačke. Drugim riječima, početak hrvatskog ogleda malo će kasniti. Talijanska organizacija je još jednom na visini.

16:33 Podsjetimo, Hrvatska je do sada upisala tri uvjerljive pobjede - protiv Brazila, Crne Gore i Kine. Uskoro ćemo saznati hoće li Rumunji biti ozbiljniji protivnik svjetskim prvacima.

16:31. Nakon susreta moći ćete pročitati izvještaj, ali i izjave našeg izbornika te igrača od Sportnetove dopisnice iz Rima, Maje Giljanović.

16:28 Boljeg iz ovog četvrtfinala u poluzavršnici čekaju Srbi koji su u produžetku svladali Mađarsku s 10:9. Ako Hrvatska pobijedi, u polufinalu ćemo dakle gledati reprizu polufinala Melbournea. Nadajmo se da bi u tom slučaju gledali i reprizu rezultata, jer smo, naime, uvjerljivo slavili.

16:27 Pozdrav svim čitateljima iz Sportnetove redakcije. Za vas će ogled s Rumunjima pratiti Vedran Attias i Tomislav Pacak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!