Nogomet

Video: Zabili gol dok je sudac "jeo travu"

Marin Vuković • srijeda, 29.07.2009.
Video: Zabili gol dok je sudac "jeo travu"
Foto: Sandro Donda

Ne pišemo puno o japanskoj ligi, a još manje o drugoj japanskoj ligi. No kad se na to napokon odlučimo to može biti iz dva razloga: 1) postignut je iznimno lijep gol, ili 2) dogodilo se nešto nevjerojatno. U ovom slučaju, premda se radi o vrlo lijepom pogotku, on po svojoj prirodi ipak spada u kategoriju broj dva. Radi se o pogotku iz utakmice između Sagan Tosua i Mito Hollyhocka.

Budući da smo uvjereni kako vas prije svega zanima konačan ishod utakmice, reći ćemo da je Mito Hollyhock slavio s 3:1, a posebno zanimljiv bio je drugi pogodak. Naime, gostujući su ga nogometaši postigli dok je glavni sudac utakmice narodski rečeno "jeo travu".

Nesretni djelitelj pravde u jednom je trenutku posrnuo i pao te time odvratio pozornost čitave obrane Sagan Tosua, uključujući i domaćeg čuvara mreže. Dok su promatrali kako sudac osjetilom njuha provjerava kakvoću trave, Kim Tae-yeon nije gubio vrijeme. Raspalio je po golu s tridesetak metara i pogodio mrežu za 2:1.

Uzaludni su bili protesti domaćih nogometaša, u pravilniku Fife ne postoji članak kojim bi pogodak bio poništen zbog nespretnosti glavnog suca. Pogodak je priznat, a gosti su kući odnijeli bodove. Za vas željne statističkih podataka, nakon 30 odigranih kola Mito Hollyhock je peti s 52 boda, a Sagan Tosu sedmi s 49. Vodi Cerezo Osaka sa 60 bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!