Nogomet

Video: Ronaldov prvijenac u Realu

Marin Vuković • srijeda, 29.07.2009.
Video: Ronaldov prvijenac u Realu
Foto: EPA

Cristiano Ronaldo postigao je svoj prvi pogodak u dresu Reala. Doduše, bilo je to iz jedanaesterca kojeg je sam izborio, a madridska momčad svladala je ekvadorsku Ligu de Quito s 4:2.

Najskuplji nogometaš svijeta Cristiano Ronaldo u utakmici Peace Cupa s klubom dugačkog imena Liga Deportiva Universitaria de Quito (za prijatelje Liga de Quito) postigao svoj prvi pogodak u bijelom dresu kojeg je oduvijek želio nositi.

Nakon prvog poluvremena bez pogodaka, Real je do vodstva došao već u 48. minuti, a sve je sam napravio upravo Ronaldo. Minijaturom se riješio svojih čuvara, ušao u šesnaesterac i tamo se srušio, doduše u suradnji s ekvadorskim braničem.

Upravo je Ronaldo bio siguran s bijele točke i doveo Real u vodstvo, a pet minuta kasnije na 2:0 povisio je Granero. Enrique Daniel Vera vratio je nadu Ekvadorcima i smanjio na 2:1 u 68. minuti, ali tri minute kasnije Christoph Metzelder povisuje na 3:1.

Vera je opet strijelac za 3:2 četiri minute prije kraja, ali u sudačkoj nadoknadi konačnih 4:2 postavlja Negredo i navijačima na Santiago Bernabeuu donosi novo veselje.

Real je nastupio u sljedećem sastavu: Dudek, Salgado, Pepe, Metzelder, Marcelo, Robben, Guti, Gago, Ronaldo, Higuain, Benzema. Još su igrali Drenthe, Diarra, Granero, Raul i Negredo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!