Nogomet

Butina: "Nek' se narod zapali za Dinamo"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • srijeda, 29.07.2009.
Butina: "Nek' se narod zapali za Dinamo"
Foto: Nikola Movrić

Novopečeni reprezentativac Dejan Lovren opravdao je svoj poziv dobrim nastupom protiv Red Bull Salzburga, a njegovo razmišljanje da je rezultat povoljan za Dinamo, mada je mogao biti i bolji, dijeli i vratar Tomislav Butina…

Iako je 1:1 pozitivan rezultat u gostima, Lovren žali za pobjedom i propuštenim šansama: ”Mislim da nije realan rezultat jer smo mogli pobijediti; sami smo si krivi. Imali smo dosta šansi u prvom dijelu, ali nije bilo koncentracije. Imali smo pet zicera i mogli smo zabiti toliko golova, onda smo još i primili taj nesretni gol.”

No, da ne bude zavaravanja, Modri su, kaže Lovren, zadovoljni utakmicom: ”Pokazali smo da smo bolji od Salzburga. Sucu nije bilo potrebno isključiti Mandžukića jer stvarno nije ništa napravio. Svi smo veseli zbog rezultata i optimistični jer smatramo da smo bolji.”

Novi reprezentativac zahvalio se navijačima koji su potegnuli do Salzburga, a i izborniku Slavenu Biliću na ostvaranje dječačkog sna: ”Da, pozivom u reprezentaciju ostvario mi se dječački san; pokazat ću izborniku sve najbolje što znam i odužit ću mu se za ovaj poziv.”

Tomislav Butina obranio je nekoliko dobrih pokušaja domaćina, a u svojm razmišljanjima ne slaže se u potpunosti s trenerom Jurčićem koji je izjavio da nije zadovoljan rezultatom:

” Zadovoljan sam i igrom i rezultatom. Ne bih htio udariti kontru treneru, ali zadovoljan sam rezultatom jer smo gubili. Dobili smo gol u najgorem trenutku. Imali smo više šansi nego oni, uspostavili smo dobru pas igru jer smo znali da samo na taj način možemo dominirati. Znamo da su čvrsta i radna momčad koja odlično stoji na terenu i koja kažnjava svaku vašu pogrešku. Imali su malo šansi, ali svejedno su nas kaznili. ”

Bućo se slaže da će izostanci Ettoa i Mandžukića biti nezgodni: ”Etto je stvarno dosegnuo formu o kojoj svi pričaju da ju je imao, dok ja još nisam ni bio u Dinamu. I on i Mandžukić će nam nedostajati, ali imamo dosta rješenja u momčadi i sigurno će trener jedno pronaći. ”

Iskusni vratar vjeruje da dobar Dinamov početak sezone može vratiti gledatelje na stadion: ”Ostvarili smo ovdje dobar rezultat i ako odigramo dobro i protiv Međimurja te tako napravimo dobar štimung onda vjerujem da će se navijači ponovno napaliti na Dinamo i da će stadion iz kola u kolo biti sve puniji.”

To bi bio veliki dobitak za Dinamo: ”Daj Bože da uspijemo narod opet zapaliti za Dinamo i da ne moramo čekati veliku utakmicu da stadion bude pun. U dobroj smo seriji i stvari nam idu u onom smjeru u kojem smo željeli.”

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!