Nogomet

Zec za Sportnet.hr: "Hajduk je realna opcija"

Ivana Jurica • četvrtak, 30.07.2009.
Zec za Sportnet.hr: "Hajduk je realna opcija"
Foto: Kristijan Komarica

Sa 14 pogodaka Ermin Zec prošle je godine bio prvi strijelac Šibenčana. Dobre igre brzonogog napadača iz Bugojna nisu prošle nezapaženo, pa gotovo i nije bilo utakmice šibenskog prvoligaša koju brojni menadžeri nisu pohodili s ciljem da vide mogućnosti Zeca, ali i još nekih šibenskih igrača...

Činilo se da Zec neće imati problema oko pronalaska novog kluba, ali realnost je drugačija. Čini se da je problem u visini odštete koju traže Šibenčani, pa Zec još uvijek ne zna gdje će nastaviti karijeru. Hoće li to biti inozemstvo, prije svega Njemačka, Hajduk ili možda ipak Šibenik. Neizvjesnost za Zeca i dalje traje.

"Da. I ja sam se nadao da ću otići vrlo lako. Ali nije bilo tako. Klub je tražio neku odštetu koja se njima činila realna, ali to se na kraju nije moglo završiti i ostalo je na tome da sam ja još uvijek u Šibeniku. Treniram sa momčadi i čekam dalje", u uvodu će 21-godišnji Ermin Zec.

Da mu ponuda nije nedostajalo potvrđuje i sam. Neke od njih odbio je on sam, a kod drugih nije bio zadovoljan klub sa Šubićevca: "Imao sam dosta ponuda. Te su ponude dolazile u klub. Šibenik je tražio određenu odštetu, imali su svoje ljude koji rade u njemačkim klubovima, ali dogovor nije postignut. Iznos odštete se ne smanjuje, pa ni do realizacije transfera nije moglo doći."

Zec ne opovrgava da je bilo kontakata sa splitskim klubom. Ali u niti jedan klub Zec ne može preći bez suglasnosti Šibenika s kojim ga vežu još dvije godine ugovora: "Je, čuli smo se. Zainteresirani su oni. I ja sam zainteresiran za prelazak. Na kraju vidjet ćemo, ako se klubovi uspiju dogovoriti ja sam spreman otići u Hajduk. Ja ću se lako dogovoriti, samo je problem da se klubovi dogovore. Za mene je lako."

No, do kontakta klubova vezano za Zeca još uvijek nije došlo. Predsjednik Šibenika Goran Pauk jutros nam je kazao kako nije bilo kontakata između dva kluba vezano za Zeca, a navodne iznose koji se spominju u pojedinim medijima - špekulira se o dvije mogućnosti – Hajduk bi Šibeniku, prema jednoj, trebao odmah platiti 1,5 milijuna eura i 40% od budućeg transfera Zeca, a prema drugoj 700 000 eura odmah i 50% od budućeg transfera - nazvao je naklapanjima.

I sam Zec očekivao je da će neizvjesnost oko novog odredišta u njegovoj karijeri puno kraće trajati. Već je pomalo i nervozan i nestrpljiv: "Svakako da jesam. Očekivao sam da ću to prije riješiti, da ću s nekim klubom otići na pripreme, ali to se nije dogodilo. Naravno da sam nervozan. Svakako da će mi biti teže gdje god da odem."

Dok ne pronađe klub Zec i dalje trenira u klubu u kojem je i proveo dvije posljednje godine. Pitali smo ga postoji li i mogućnost da ga možda ponovno ove sezone vidimo i u dresu Šibenika: "Svakako da postoji mogućnost. Na kraju krajeva, ja bih i ostao igrati tu još godinu dana. Meni to nije nikakav problem. Drago mi je, zaista su me tu dobro primili, bilo mi je odlično i zašto ne bih igrao. A što se tiče subotnje utakmice, stvarno ne znam. Nisam pričao ni sa trenerom ni sa članovima Uprave o tome, tako da još ništa ne znam."

Pitali smo Zeca i da može birati bi li radije izabrao Hajduk ili inozemstvo: "Ja sam od početka govorio da je Njemačka moj prvi izbor. Sad je već kasno, počele su pripreme i mislim da bi vani teško došao u priliku da igram. Mislim da je Hajduk trenutno realnija opcija. Dolje bi se sada prije uklopio."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!