Vodeni sportovi

Crnogorci završili deveti

Tea Lokas • četvrtak, 30.07.2009.
Crnogorci završili deveti
Foto: Davor Sajko

Osim dviju polufinalnih utakmica u koje su uprte sve oči ljubitelja vaterpola, danas su se odigrali i susreti za poredak od petog do 12. mjesta. Domaćini su mogli utažiti žeđ za pobjedom s utješnih 14:7 protiv najlošije reprezentacije na prvenstvu - Kine...

Talijani nisu imali previše znanja ni sreće da bi na ovom prvenstvu iskoristili prednost domaćeg bazena. Na koncu su se morali zadovoljiti pobjedom nad Kinezima, kojom su zauzeli 11. mjesto. Izvrsni Aicardi s pet pogodaka i Mistrangelo sa četiri dominirali su, kao i njihova momčad, cijelom utakmicom. Jedini igrač Kine koji im je mogao donekle parirati bio je Liang s tri pogotka, no ni on se ne može pohvaliti zavidnim postotkom uspješnih udaraca (33%).

Na devetom mjestu završila je (pre)hvaljena ekipa Crne Gore. Nakon što su se ispuhali u osmini finala, uspjeli su zaredati dvije dobre utakmice te izvući deveto mjesto pobijedivši neugodne Australce. Taj (za njih loš) plasman, osigurao je Zloković 50 sekundi prije posljednjeg sučeva zvižduka "probivši" Stantona za 8:7. Najistaknutiji igrač na utakmici iz redova vaterpolista izbornika Mirka Blaževića, je Aleksandar Ivović, koji je ubacio tri pogotka od sedam udaraca.

Za peto i sedmo mjesto igrat će za dva dana Njemačka i Mađarska te Rumunjska i Kanada. U današnjim dvobojima od Kanađana su bili uspješniji Nijemci, uvjerljivim rezultatom od 9:5. Većinu posla Njemačka je odradila u prvoj i trećoj četvrtini, a posljednjih pet minuta nitko nije uspio postići pogodak. Izvrstan učinak imao je kod Nijemaca Marc Politze koji je ubacio četiri gola od pet pokušaja.

Mađari su Rumunje svladali još uvjerljivije, 13:8, odigravši nešto dinamičniju i ofenzivniju utakmicu od one koju su vodili Nijemci i Kanađani. Tri pogotka za mađarsku reprezentaciju postigao je Gergely Kiš.

Svjetsko prvenstvo, Rim, plasman od 5. do 8. mjesta:
Mađarska - Rumunjska 13:8 (3:1, 3:3, 4:2, 3:2)
Njemačka - Kanada 9:5 (2:0, 1:1, 3:1, 3:3)

Za 9. mjesto:
Crna Gora - Australija (1:3, 2:1, 1:2, 4:1)

Za 11. mjesto:
Italija - Kina 14:7 (4:2, 2:2, 5:1, 3:2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!