Košarka

Argentina i Brazil krenuli pobjedama

Mihaela Bradovski • nedjelja, 02.08.2009.
Argentina i Brazil krenuli pobjedama
Foto: Nikola Movrić

Rosario je domaćin velikog košarkaškog turnira Super Four na kojem igraju domaćin Argentina, Brazil, Australija i Urugvaj. Prvog dana turnira Brazil i Argentina upisali su pobjede...

Argentina i Brazil turnir u Rosariju otvorili su na najbolji mogući način - pobjedama. Argentinci su svladali Urugvaj 82:70 dok je Brazil bio bolji od Australije 74:71.

Argentinci su pred domaćom publikom cijelim tijekom susreta bili bolji protivnik i na kraju su zasluženo slavili. U posljednjoj četvrtini Urugvaj se približio na malih tri poena zaostatka, međutim Quinteros i Scola tada stvaraju razliku i vode Argentinu do pobjede.

Vezane vijesti

Paolo Quinteros ubacio je 18 poena, a Luis Scola 17 dok su najbolji kod Urugvaja bili Esteban Batista s 29 poena te Gustavo Barrera s 12 poena.

U drugom susretu bilo je više neizvjesnost, a Brazil je u završnici slavio protiv Australije 74:71. David Barlow pokušao je dalekometnim šutom izboriti produžetak, no lopta je završila na obruču i Brazil je slavio.

Bruno Fiorotto s 22 i Jonathan Tavernari sa 17 poena predvodili su Brazil, a David Barlow ubacio je 13 dok je Nathan Jawai dodao 12 kod Australije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!