Košarka

Nachbar spriječio neizvjesnost

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 03.08.2009.
Nachbar spriječio neizvjesnost
Foto: Nikola Movrić

S odigravanjem pripremnih utakmica uoči odlaska na Eurobasket započeli su i Slovenci i Makedonci. U Trbovlju su u međusobnom dvoboju bili bolji domaćini sa 77:68...

Slovenija i Makedonija odigrali su dobru utakmicu u Trbovlju, a pobjedu su na kraju odnijeli Slovenci. Izbornik Zdovc može biti zadovoljan, njegova reprezentacija pokazala je kako ima širinu i dosta prostora za napredak. S druge strane, Makedonija također nije razočarala i pokazala se kao vrlo neugodan protivnik.

Početak utakmice nije sugerirao kako bi Slovenija mogla imati na kraju problema. Makedonija je loše ušla u utakmicu i Slovenci su prvo poluvrijeme dobili s visokih plus 19. Međutim u drugih 20 minuta Makedonci su se polako vraćali da bi u posljednjoj dionici došli na malih minus šest. Kod 72:66 imali su čak tri napada za hvatanje potpunog priključka, nisu ih dobro odradili i trica Nachbara otklonila je pitanje pobjednika.

"Svaka pobjeda je slatka. Prije utakmice nisam imao pravi osjećaj što očekivati od igrača jer smo tek započeli s treninzima na dva koša. 30 minuta igrali smo odličnu obranu, no onda smo malo pali u igri. Makedonci su pogodili nekoliko teških šuteva i utakmica je bla otvorena do samog kraja", rekao je Jure Zdovc nakon susreta.

Kod Slovenije najistaknutiji bili su Uroš Šlokar s 13 poena i Goran Dragič s 12 poena. Kod Makedonije Vrbica Stefanov ubacio je 19 poena uz pet skokova, a Pero Antić dodao je 13 poena i pet asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!