Košarka

Prostran u najboljoj petorci

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 03.08.2009.
Prostran u najboljoj petorci
Foto: Nikola Movrić

Muška hrvatska juniorska reprezentacija završila je nastup na Europskom prvenstvu u Francuskoj tek na osmom mjestu, no unatoč tome Toni Prostran izabran je u prvu petorku prvenstva...

Toni Prostran uspješno ljeto na osobnom planu završio je osmim mjestom na Europskom prvenstvu u Francuskoj do 18 godina. Da je Hrvatska ostvarila bolji plasman, Prostran bi zasigurno bio puno sretniji, no i ovako može biti zadovoljan jer je nominacijom u petorku prvenstvu, unatoč tek osmom mjestu, pokazao kako je jedan od vodećih europskih playmakera u svom godištu.

Tijekom Europskog prvenstva prosječno je ubacivao 20,9 poena čime je bio prvi strijelac prvenstva te bilježio 7,9 asistencija čime je bio uvjerljivo najbolji asistent.

Društvo u petorci prave mu MVP prvenstva Turčin Enes Kanter, Francuz Evan Fournier, Srbin Dejan Musli te Litavac Jonas Valanciunas.

Kanter je do MVP trofeja došao izvrsnim predstavama u polufinalu i susretu za treće mjesto. U polufinalu u kojem je Turska poražena od Srbije upisao je 32 poena i nevjerojatnih 25 skokova dok je u pobjedi protiv Litve za treće mjesto ubilježio 35 poena i 19 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!