Nogomet

Nije baš moralo 4:0…

Ivana Strahija • utorak, 04.08.2009.
Nije baš moralo 4:0…
Foto: Davor Sajko

Susreli su se Dinamo i Međimurje, potonji su izgubili 4:0. Bilo je za očekivati, ali nezadovoljstvo igrom u međimurskim redovima svakako postoji.

Zvuči apsurdno, ali s plaćom jednog igrača Dinama Čakovčani raspolažu cijelu sezonu. U takvoj konstelaciji snaga teško je zamisliti da bi Međimurje moglo ozbiljnije ugroziti hrvatskog diva na njegovom domaćem travnjaku. No, čakovečka je ekipa u prvih 45 minuta bila dobra, tek se u drugom dijelu raspala.

Dvojica opasnih

Međimurce su u Zagreb dopratila i dva simpatizera, odjevena u klupske boje. Kad se zna da se međimurski nogomet, a posebno NK Međimurje, godinama bori da vrati na tribine gledatelje, ta vijest zvuči odlično.
Ono što međutim nije odlično jest da su ta dvojica izolirana, a premda su imali ulaznice za Istok, završili su sami samcati na Jugu okruženi zaštitarima.
"Radi se o dvoje ljudi u ozbiljnim godinama, svakako ne vandalima. Svjesni smo da se zakon o navijačima mora provoditi, ali ovo je smiješno jer Međimurje u svojoj povijesti nikada nije imalo ekscese po tom pitanju. Ispričavamo se dečkima, ali mi tu uistinu ništa nismo mogli poduzeti", rekao je Ovčar.

"Mislim da smo bili impresionirani Maksimirom, imali smo tremu, nismo bili onoliko agresivni koliko smo trebali biti. Osobno sam zadovoljan nekim stvarima u prvom poluvremenu, no jasno je da nismo bili taktički zreli i da smo ispadali u fazi obrane", komentirao je susret s Dinamom sportski direktor Međimurja Miljenko Dovečer.

Jedan od onih koji nisu bili loši u Zagrebu bio je Andre, koji je momčadi dao prolaznu ocjenu: "Nije se bilo lako nositi s Dinamovim igračima. Dali smo pola sata dobre igre, nakon čega je sve krenulo nizbrdo. No, očekujemo pobjede u dva iduća domaćinstva, Istre i Croatije, pa ćemo popraviti dojam", rekao je popularni međimurski Brazilac.

Koliko su točno Međimurci bili daleko od pogotka? "Bilo je zato situacija u kojima smo bili dobri, recimo Žuljević je imao šansu kod 1:0, a Eliomar i Golubović su imali poluprilike", objasnio je Dovečer.

Iz Međimurja još vijest da se Izvršni odbor kluba pokušao (neuspješno) sastati kako bi se konačno dogovorile smjernice razvoja kluba. Ovog puta nije bilo toliko problema u odazivu članova, koliko u osobnoj netrpeljivosti i zamjerkama među pojedincima. Ispalo je tako da je novi dožupan Matija Posavec na sastanak došao s akreditacijom novog župana Ivice Perhoča, što predsjednik kluba Josip Posavec, inače takmac navedenoj dvojici na nedavnim lokalnim izborima, nije htio prihvatiti pošto je Skupština kluba izabrala Perhoča imenom i prezimenom, a ne zbog titule.

Nakon ne baš prijateljske razmjene mišljenja, sjednicu je napustio i jedan i drugi Posavec. "Predsjednik kluba Josip Posavec nije dao ostavku", demantirao je glasine član Uprave Miljenko Ovčar. "Situacija je bila neugodna jer je dožupan Posavec očito raspolagao netočnim informacijama, da se članstvo u Izvršnom odboru može prenijeti na nekoga. Njemu svakako isprika, ali vjerujem da će sve biti izglađeno na sastanku u utorak." Ovčar je dodao kako je ovo još jedan znak da Skupštinu treba sazvati što prije, ali da to isto tako nema smisla ukoliko nema dogovora oko budućeg plana.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!