Nogomet

Kako su igrali: Sedam minuta premalo

Borna Rupnik • utorak, 04.08.2009.
Kako su igrali: Sedam minuta premalo
Foto: Davor Sajko

Dinamovi su nogometaši protiv Red Bulla odigrali 45 loših i 38 dobrih minuta. Nažalost, onih preostalih sedam igralo se za prestiž jer su prvaci Hrvatske primili drugi gol koji Ligu prvaka čini nedostižnom, a Europsku ligu upitnom...

Tomislav Butina: Teško je uputiti neku kritiku na račun Dinamovog vratara. Prvi gol praktično nije ni vidio, dok je kod drugog sve gledala njegova obrana. Samo gledala.

Dejan Lovren: Najsigurniji u plavoj obrani, aktivan i prema naprijed. Šteta što svoj odličan nastup nije okrunio pogotkom u 62. minuti. Vjerojatno i najbolji pojedinac na terenu tijekom svih 90 minuta.

Vezane vijesti

Igor Bišćan: Nekoliko je puta Maksimir zadrhtao poslije njegovih poteza. Mogao je i češće iznositi loptu sa svog dijela igrališta, a manje gledati iza sebe i vraćati loptu prema Butini ili kolegama iz obrane.

Carlos: (do 85. minute) Iako vjerojatno nikada neće biti prvi izbor za stopersku poziciju, ugodnije ga je gledati tamo nego na lijevom beku. Ni tu nije bio besprijekoran, a stigao je (iz zaleđa) i zatresti protivničku mrežu. Držao je pozitivnu nulu sve do 83. minute, kada je mirno promatrao kako Nelisse Dinamu odnosi europske snove te tako ušao u debeli minus.

Andrej Kramarić: (od 85. minute) Jednog će dana možda biti, ali nadareni napadač zasad nije čudotvorac.

Denis Glavina: Sanjat će Tchoyija. Kamerunac mu je ponovno zadao mnoštvo problema na lijevoj strani obrane. Pokušao je nekoliko puta krenuti prema naprijed, no rijetko je dospio daleko. Naravno, bolji u nastavku, ali mu konačan rezultat utakmice ne pokriva propuste.

Mathias Chago: (do 46. minute) Žrtva Jurčićeve defenzivne taktike u prvom dijelu. S obzirom da je bio ključna figura u nastojanju da se ne primi gol, a Dinamu to nije pošlo za rukom, nad njegovim će nastupom ostati sjena. No, trud mu kao i inače nije upitan.

Miroslav Slepička: (od 46. minute) Svojim je istrčavanjem na teren unio novu svježinu i prebacio težište igre na polovicu Red Bulla. Darežljiv prema suigračima, a bilježimo i jedan dobar udarac, ali u knjigama će ostati zapisano da je Dinamo ispao i s njim u sastavu.

Ivica Vrdoljak: Svoj je "prljavi posao" odrađivao uglavnom solidno, no u fazi napada nije imao mnogo suptilnih rješenja. Doduše, to se od njega nije ni tražilo, ali svakako bi bilo od koristi, pogotovo u ovakvom susretu.

Sammir: (do 88. minute) Najveći dio susreta samozatajan. Nije to bila predstava kakvu Sammir jednostavno mora pružati želi li dati svoj obol Dinamovoj igri. Prvo mu nije pomogla ni promjena strana s Moralesom, ponijela ga je euforija nakon 1:1, no potom se opet utopio u sivilu.

Tomislav Barbarić: (od 88. minute) Dobio je pet minuta da glavom pokuša skupiti poneku dugačku loptu. Nije uspio.

Milan Badelj: Badelj je prečesto bio izgubljen u prostoru. Nije to bila nimalo pamtljiva partija, morao je pružiti nešto više.

Pedro Morales: Već smo ga navikli gledati na mahove, ali ti su mahovi umnogome donosili prevagu na plavu stranu. Izjednačenje je iznad svega njegova zasluga, kao i zadovoljavajuć broj opasnih Dinamovih prekida. Da je Dinamo prošao, bio bi jedan od najhvaljenijih.

Dimitrios Papadopoulos: Usamljeni se Grk u prvom dijelu nije naigrao, ali ulaskom Slepičke i on je živnuo. Pokazao je maniru rutiniranog strijelca. Kao i kod svih drugih, za bolju mu ocjenu nedostaje Dinamov prolaz.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!