Nogomet

Butina: "Golove se moglo izbjeći"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • srijeda, 05.08.2009.
Butina: "Golove se moglo izbjeći"
Foto: Davor Sajko

Više od sat vremena isplatilo se čekati vratara Dinama Tomislava Butinu koji je bio razočaran nakon poraza, ali ne i deprimiran kao mlađi mu kolege...

Dinamo nije uspio zadržati prednost iz Salzburga: "Ne znam što bi rekao; tako jedna čudna utakmica. Puno bolje smo izgledali zadnjih tjedana nego što je to bilo danas." Prvo poluvrijeme Dinamo nije dobro izgledao: "Pa nije niti drugo bilo dobro; bilo je bolje, ali nismo izgledali dobro. Sve u svemu, jako čudna utakmica u kojoj je sve otišlo na krivu stranu."

Plavi nisu uspjeli kontrolirati igru: "Nekad igraš koliko ti protivnik pusti. Oni su jako dobro stajali na terenu i odlično su koristili svoje najopasnije oružje - prekide." Primljeni golovi Butinu kao vratara posebno "bole": "Teško je opisati golove koji su u najmanju ruku groteskni. Kada netko napravi akciju, izigra vas i zabije onda ti nije krivo, ali ovakvi golovi kada se lopta odbija, nekoga preleti, odbije se, pogodi prečku i onda na kraju dođe njihovom igraču točno na rolicu - loše se osjećaš."

Prema Butini, Plavima je nedostajalo (i) sreće: "Utakmica se odvija i nekako se sve poklapa kako mi ne želimo. Toliko loših stvari se dogodi u par sekundi da je nemoguće opisati. Prvi gol? Svaki gol je netko kriv jer ne bi inače bilo gola. Lopta leti, svi skaču, svi su na milimetar i sigurno je jedna situacija koja se mogla izbjeći. Svatko od nas je u karijeri kriv za gol, ali ja bih više volio da su nas izigrali nego da su nam zabili ovakva dva gola koji su se mogli izbjeći, a opet događaju se Dinamu zadnjih 50 godina pa ih očito nije tako lako izbjeći."

Salzburg nije iznenadio Dinamo: "Pa nisu nas ničime iznenadili isto kao što nismo niti mi njih. Igrali smo već jednom, mi znamo njihove jake i slabe strane, kao i oni naše pa je tako teško bilo iznenaditi nekoga. Mi nismo imali Mandžu, Etta i Tomečaka pa smo imali problema na toj desnoj strani na kojoj nismo imali nekih velikih prostora na manevar." U izostancima Butina vidi i jedan od razloga ispadanja: "Očito su izostanci bili preveliki i nismo ih mogli nadoknaditi, ali niti oni nam nisu garancija da bi prošli u ovakvoj čudnoj utakmici.

Problem desnog beka pokazao se prevelikim: "Morali smo napraviti 100 promjena da bi pokrili tu poziciju; maknuti Lovrena sa stopera gdje je dostigao reprezentativnu formu i tu je bio hendikep. To je sve sad retroaktivno i najlakše je biti pametan poslije utakmice."

Smatra li vratar Dinama da je samo (ne)sreća kriva za poraz Dinama?: "Naravno da ne. Da je samo sreća onda bi se kad tad i nama dogodilo da nam se odbije lopta. Koncentracija je sastavni dio kvalitete svakog igrača i smatram da koncentracija dolazi iz kvalitete."

Sezona nikako nije propala ovim ispadanjem: "Naravno da nije. Pred nama je ždrijeb u petak, imamo još dvije utakmice i mislim da ova momčad može u te dvije utakmice proći dalje i donijeti još puno radosti i veselja u Maksimir ove sezone", završio je Butina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!