Košarka

Okafor ipak pomiren sa seobom

Goran Markuš • srijeda, 05.08.2009.
Okafor ipak pomiren sa seobom

Iako je isprva negodovao zbog odluke vodstva Bobcatsa koje ga je odlučilo poslati u Hornetse u zamjenu za Tysona Chandlera, Emeka Okafor se pomirio sa svojom budućnošću i s nestrpljenjem očekuje start nove sezone...

"Tijekom ovih pet godina u potpunosti sam se posvetio izgradnji novih i boljih Bobcatsa. Mislim da smo bili na pravom putu, no što je tu je," pomalo ogorčeno počeo je 26-godišnji Emeka Okafor koji je sinoć i službeno predstavljen kao prinova New Orleans Hornetsa.

Naime, nakon što je svih pet sezona koliko igra u NBA-u proboravio u Charlotti gdje je u prosjeku upisivao 14 poena i 10,7 skokova vodstvo Bobcatsa odlučilo se na trade kako bi na njegovo mjesto doveli nešto iskusnijeg Tysona Chandlera.

Prve reakcije Emeke nikako se ne mogu okarakterizirati kao pozitivne, no s vremenom i sam Okafor uvidio je prednosti seobe u New Orleans: "Činjenica je da sam došao u igrački trenutno daleko potpuniju momčad koja bez pogovora s punim pravom računa u najmanju ruku na playoff koji mi je sa Bobcatsima oduvijek bio jedini cilj u sezoni."

Spomenimo i kako se pored zvijezda kakve su David West i Chris Paul Okafor neće osjećati usamljeno. Naime, u postavi Hornetsa nalazi se Hilton Armstrong, rezervni centar koji je s Okaforom igrao na sveučilištu u Connecticutu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!