Nogomet

Papadopoulos: "Presudilo je iskustvo"

Vedran Attias • četvrtak, 06.08.2009.
Papadopoulos: "Presudilo je iskustvo"
Foto: Davor Sajko

Par dana nakon utakmice u kojoj je Dinamo imao ogromnu priliku, ali je nije iskoristio, Grk Dimitrios Papadopoulos najavio je pohod Plavih na Europsku ligu...

Krenuli su golovi Dimitriosa Papadopoulosa, no unatoč njegovom pogotku Red Bullu, Dinamo nije uspio proći dalje i tako niti ove godine u Maksimiru nećemo gledati Ligu prvaka.

Teško je bilo Grku sjetiti se utakmice protiv Red Bulla: "Bila je to jako čudna utakmica u koju smo ušli s 1:1 iz Austrije." Obrana rezultata iz Salzburga pokazala se potpuno krivom, no Papadopoulos kaže kako to nije bila namjera: "Htjeli smo napadati, no ispalo je drugačije u prvom dijelu. Oni su iskusna momčad sa starijim igračima i možda je to presudilo. U svakom slučaju, mormo podići glave i krenuti dalje."

S obzirom na mladost i neiskustvo momčadi, ovakvi porazi i ispadanja mogli bi teško pasti mlađem dijelu Dinamove svlačionice: "Svi smo tužni i nije lako, ali to je nogomet; utakmica je iza nas i moramo se, za vlastito dobro, što prije okrenuti onima ispred nas", poručio je iskusni Grk.

Liga prvaka ostat će još jednom san, no Europska liga mogla bi biti realnost: "S nestrpljenjem očekujemo ždrijeb kako bi saznali protivnika. Svako je utakmica teška, a naš je jedini cilj dati maksimum na terenu jer se inače ne može nikoga pobijediti." Inače, ždrijeb je u petak i Dinamo je nositelj, no niti to Plavima ne osigurava laganog protivnika.

Unatoč velikom razočaranju, trener Jurčić kakvu-takvu utjehu može pronaći u činjenici što je Grk zabio dvije utakmice zaredom: "Svakako mi to puno znači i veseli me jer sam zato i doveden u Dinamo, no manje je bitno tko zabije sve dok mi zabijamo golove i pobjeđujemo."

Grk se dosta brzo prilagodio životu u Zagrebu i igri Dinama: "Jako sam zadovoljan ovdje jer se iz dana u dan osjećam sve bolje, a uskoro mi dolazi i supruga pa će sve biti na mjestu", završio je Papadopoulos.

Dinamovo grčko pojačanje pokazalo je u posljednjih par utakmica kako se radi o dobrom igraču koji će zaista pojačati Plave i, svi se nadaju, pomoći im u ulasku u Europsku ligu bez koje bi sezona pred nama, neovisno o domaćim rezultatima, već sada bila puno lošija nego protekle dvije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!