Košarka

Startni poraz u produžetku

Branimir Korać • četvrtak, 06.08.2009.
Startni poraz u produžetku

Hrvatska muška kadetska reprezentacija startala je porazom na Europskom prvenstvu koje se održava u Kaunasu. U prvom kolu skupine C Španjolska je slavila u produžetku 66:64...

Posljednja hrvatska mlada selekcija koja je u akciji ovog ljeta je muška kadetska reprezentacija. Naši kadeti nalaze se u Litvi gdje se održava Europsko prvenstvo do 16 godine, a start nije bio baš prema željama. Protiv jakog protivnika Hrvatska je pružila dobar otpor, ali nije uspjela u neizvjesnoj završnici ga i pobijediti.

Od samog početka susreta Španjolci su bili ti koji su dominirali. U završnici prvog poluvremena prednost su podigli i na visokih 36:22. Na samom početku drugog dijela Španjolska je imala i najviših plus 16, no naša reprezentacija započela je s povratkom u utakmicu i u posljednjoj četvrtini odigrala sjajno.

Još pet minuta prije kraja imala je Španjolska vodstvo od devet poena viška, no Boban i Ramljak rade seriju 10:0 i donose Hrvatskoj prvo vodstvo 2:20 prije kraja utakmice.

Tada se zaigralo do kraja koš na koš sve do promašene trice Bobana 15 sekundi prije kraja. Tada Čubrić pet sekundi prije kraja radi prekršaj, Pampano ubacuje dva bacanja za 57:54, a Ramljak sa sirenom ubacuje tricu za produžetak.

U produžetku slična slika. Ovaj put 23 sekunde prije kraja Čubrić pogađa samo jedno slobodno bacanje za smanjenje na 65:64, osam sekundi prije kraja Cerqueira ubacuje jedno slobodno, a Ramljak ovaj put na drugoj strani nije precizan i Hrvatska gubi 66:64.

U našem sastavu Ramljak je ubacio 25 poena uz sedam skokova, a Boban je dodao 14 poena. Kod Španjolaca Diez je ubacio 11 poena uz šest skokova, a Cerqueira je dodao deset poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!