Vodeni sportovi

Stipanović drugi dva dana do kraja

Sportnet • četvrtak, 06.08.2009.
Stipanović drugi dva dana do kraja

Pobjedom u sedmom plovu Europskog prvenstva za Lasere Tonči Stipanović se dva dana prije kraja regate probio na drugo mjesto među Europljanima!

Danas je odjedren samo jedan plov, po oko pet – šest čvorova vjetra. Prvi je Britanac Paul Goodison, koji bi morao zadnja dva dana zaista loše jedriti da izgubi odličje. Stipanović je četvrti ukupno, između njega i Goodisona su Novozelanđanin Sandall i Australac Slingsby, koji ne konkuriraju za europske medalje. Flota se sutra dijeli na finalnu zlatnu i srebrnu skupinu.

Daniel Mihelić se nalazi na 15. mjestu, pao je u poretku zbog diskvalifikacije na prosvjedu u današnjem plovu. Daniel nam je rekao: "Imao sam odličan start i ušao 4. u cilj, ali sam nažalost diskvalificiran jer je jedan Šveđanin protestirao na mene. Situacija je bila skroz bezazlena, krivo smo se razumjeli, on je imao pravo puta i izgubio sam prosvjed. Šteta bio bi 8. ukupno, 6 bodova do 2. Europljana, ali nema veze, ima još do kraja, sve je moguće."

Svi će hrvatski kormilari natjecanje nastaviti u zlatnoj skupini: 24. Luka Radelić, 30. Ivan Taritaš, 38. Milan Vujasinović, 39. Aron Lolić, 57. Tonko Kuzmanić.

Juniori su odjedrili danas dva plova, nakon osam jedrenja poredak je slijedeći: 1. Buhl (GER), 7. Filip Matika, 31. Marko Pereša, 40. Fran Peručić, 75. Ivan Kelečić, 110. Inno Gatin.

Klasa Zvijezda primakla se samoj završnici Svjetskog prvenstva, još je samo jedan plov preostao. Nakon pet jedrenja Marin Lovrović i Siniša Mikuličić stabilno se drže u gornjem dijelu poretka, na 14. su mjestu. Dan Lovrović i Antonio Arapović zauzimaju 29. mjesto, a Mate Arapov i Ivan Mišura 43. Novozelanđani Pepper/Monk i dalje su prvi, sa samo jednim bodom prednosti ispred Amerikanaca Szabo/Peters i Švicaraca Marazzi/De Maria, odnosno tri boda u odnosu na Šveđane Loof/Tillander. Ima tu još posada koje mogu zaigrati za odličja, tako da će sutra sigurno biti uzbudljiv dan na regatnom polju u Varbergu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!