Košarka

Kus i službeno u Benettonu

Mihaela Bradovski • petak, 07.08.2009.
Kus i službeno u Benettonu
Foto: Davor Sajko

Davor Kus definitivno je napustio Cibonu i iduće sezone nosit će dres Benettona. Kus je stavio potpis na ugovor s Benettonom te bi trebao biti značajno pojačanje za momčad iz Trevisa...

Već duže vrijeme bilo je jasno kako Davor Kus neće nositi dres Cibone sljedeće sezone. Cibona mu je ponudila novi ugovor nakon što je dobio papire od Unicaje, međutim od samog početka razgovora niti jedna strana nije pokazala posebno veliku želju za suradnjom i Kus je odlučio potražiti novi klub.

Ponuda Benettona dugo je stajala na stolu, bila je konkretna i za Kusa vrlo dobra. Hrvatski reprezentativac nije previše dvojio, prihvatio je ponudu Talijana i od iduće sezone bit će njihov član.

Bit će to treći pokušaj Kusa za ostavljanje značajnijeg traga van Hrvatske. U dosadašnja dva pokušaja u AEK-u i Unicaji imao je dosta uspona i padova te bi Benetton mogao biti njegova najbolja postaja van Hrvatske nakon što se u Ciboni dokazao u niz navrata.

Osim Kusa, Benetton je potpisao i vrlo talentiranog Litavca i jednog od njihovih najvećih potencijala Donatasa Motiejunasa koji je istovremeno imao ponudu Žalgirisa, međutim izabrao je onu talijansku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!