Nogomet

"Nakon gola bili smo lošiji"

Mihaela Bradovski • petak, 07.08.2009.
"Nakon gola bili smo lošiji"
Foto: Sandro Donda

Unatoč pobjedi u uzvratnom susretu trećeg pretkola Europske lige protiv Rijeke te prolaza u posljednji krug nokaut faze, trener Ukrajinaca na pressici je pokazivao tek male naznake zadovoljstva...

Rijeka je upisala očekivani poraz u Harkivu gdje je Metalist bio bolji s 2:0. Nakon 2:1 Ukrajinaca u prvom susretu, Rijeka je otišla na put bez velike nade, pogotovo kada se zna kako je bila značajno oslabljena neigranjem udarnih napadačkih snaga braće Sharbini te Argentinca Fernandeza.

Nakon susreta Robertu Rubčiću preostalo je bilo tek čestitati boljem i kvalitetnijem protivniku.

"Čestitam Metalistu na pobjedi, igrali su puno bolje nego što smo mi igrali. Igrali smo bez šestorice standardnih igrača, no željeli smo doći barem do jednog pogotka. Prvu utakmicu odigrali smo dobro, u uzvratu smo pak imali previše izostanaka za bolji otpor", rekao je Rubčić.

Domaći trener Myron Markevych održao je uobičajeni govor o teškoj utakmici i neugodnom protivniku. "Tražio sam od svojih igrača da ne razmišljaju o prvoj utakmici. Uvijek je teško igrati protiv obrambeno orijentirane momčadi, a kada smo postigli taj rani pogodak, postali smo slabiji. Igrači se više nisu svega pridržavali i čuvali su se za sljedeće utakmice", rekao je ukrajinski stručnjak.

Prvi pogodak Metalista stigao je nakon kornera koji nije bio njihova uobičajena akcija. "Bila je to čista improvizacija. Pokušali su i uspjeli, a ja sam zadovoljan."

Oleksiy Eremenko nakon susreta rekao je kako je zadovoljan igrom u oba susreta s Rijekom te kako Riječani nisu uopće loša momčad. Strijelac Denys Oliinyk također je bio zadovoljan. "Mnoge su momčadi ispale zbog podcjenjivanja protivnika, pogledajte Šahtar, moskovski Dinamo ili Krilju Sovjetov. Trener nas je upozorio na to i nismo mislili na prvu utakmicu. No i uvijek je lakše igrati na svom terenu, imate svoje navijače, veliku podršku."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!