Nogomet

Dinamo između Škotske i Kazahstana

Marin Vuković • petak, 07.08.2009.
Dinamo između Škotske i Kazahstana
Foto: Nikola Movrić

Određene su grupe četvrtog pretkola Uefine Europske lige i Dinamo je saznao svoje moguće protivnike u ždrijebu koji će početi u 13 sati i 30 minuta.

Dinamo je kao nositelj u četvrtom pretkolu postavljen u Skupinu 1, a u njoj su osim modrih nositelji Werder iz Bremena, petoplasirana momčad engleskog prvenstva Everton, nizozemski Heerenveen i bugarski Litex.

Naravno, puno zanimljivija nam je strana na kojoj su nenositelji, pet momčadi od kojih će jedna predstavljati posljednju Dinamovu prepreku pred ulazak u skupine Europske lige. To su Hearts, PAOK, BATE Borisov, Sigma Olomouc i Aktobe.

Najjači protivnik po koeficijentu je svakako škotski Heart od Midlothian ili skraćeno Hearts, koji je proteklu sezonu završio na trećem mjestu škotskog Premiershipa. Bez obzira na kvalitetu i usporedbe modrih sa škotskom momčadi, jasno je da Dinamo želi izbjeći uvijek borbene i do kraja nabrijane Škote.

Nakon njega slijedi grčki PAOK, također jedna od momčadi koju Dinamo definitivno ne želi kao protivnika. PAOK je viceprvak Grčke, sezonu je završio osam bodova iza prvaka Olympiacosa.

Niti treća momčad u ovoj skupini nenositelja nije bezazlena. Radi se o bjeloruskom prvaku BATE iz Borisova, koji je u četvrto pretkolo stigao također ispadanjem iz kvalifikacija za Ligu prvaka. Bolji od njih bio je latvijski Ventspils.

BATE je neugodna momčad, a za razliku od Dinama kojemu to nije pošlo za rukom već deset godina, Bjelorusi su prošle sezone dospjeli i do skupina Lige prvaka preskočivši Anderlecht i Levski. Završili su kao posljednji u skupini, ali pamtimo 2:2 i 0:0 protiv Juventusa - jasan znak da su ozbiljan protivnik.

Češka Sigma iz Olomouca četvrtoplasirana je momčad prošlog češkog prvenstva i mogla bi biti prikladan protivnik, posebno uzme li se u obzir da je Dinamo i prošle sezone do Lige Uefe došao preko znatno jače praške Sparte.

I na kraju, modre bi mogao čekati još jedan daleki put prema Kazahstanu, izvuku li najslabijeg protivnika u ovoj skupini, a to je Aktobe. Aktualni prvak Kazahstana vjerojatno bi bio žilav protivnik, no po koeficijentu i realnoj snazi ne bi trebao predstavljati neprelaznu prepreku.

Koga će od pet navedenih momčadi Dinamo izvući, saznat ćemo malo iza 13 sati i 30 minuta, kada počinje ždrijeb u Nyonu. Nadajmo se da će imati više sreće nego u prošlom ždrijebu kada je izvukao po koeficijentu najjačeg protivnika.


Skupina 1

NositeljiNenositelji
Werder BremenHearts
EvertonPAOK
HeerenveenBATE Borisov
DinamoSigma Olomouc
LitexAktobe

Skupina 2

NositeljiNenositelji
VillarrealLech Poznan
Club BruggeAmkar Perm
GalatasarayNAC Breda
Hapoel Tel AvivTeplice
FulhamLevadia Tallinn

Skupina 3

NositeljiNenositelji
RomaMetalurh Doneck
LilleDinamo Moskva
Austria BečGenk
TwenteKošice
CSKAQarabag

Skupina 4

NositeljiNenositelji
PSV EindhovenTrabzonspor
BaselŽilina
LazioElfsborg
PartizanBnei Yehuda
ToulouseBaku

Skupina 5

NositeljiNenositelji
ŠahtarBrondby
AjaxTromsö
HerthaSivasspor
Athletic BilbaoSlovan Bratislava
CFR ClujSarajevo

Skupina 6

NositeljiNenositelji
ZenitGenoa
SteauaRapid Beč
Sparta PragNacional
Aston VillaSt. Patrick's
Odense BKMaribor

Skupina 7

NositeljiNenositelji
HamburgSlovan Liberec
FenerbahceGuingamp
Dinamo BukureštSion
Metalist HarkivSturm Graz

Skupina 8

NositeljiNenositelji
BenficaCrvena Zvezda
ValenciaVaslui
AEKVorskla Poltava
Slavia PragStabaek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!