Košarka

Gershon u slatkim mukama

Branimir Korać • subota, 08.08.2009.
Gershon u slatkim mukama
Foto: Bruno Karadža

Na turniru u Sofiji gdje sudjeluju Bugarska, Crna Gora, Bjelorusija i Cipar prvog dana visoke pobjede ostvarili su Bugarska i Crna Gora. Bugarski izbornik Pini Gershon samo je potvrdio kako još uvijek nije siguran koga će od stranaca povesti na Eurobasket...

Turnir u Sofiji donio je jučer dva susreta u kojima su favoriti bez problema slavili. Bugarska je svladala Bjelorusiju 113:97 u susretu u kojem su se Bjelorusi dobro držali zahvaljujući sjajnom šutu za tricu 14/27.

Susret je odlučen u drugom poluvremenu u kojem je Bugarska uspjela sačuvati malu prednost stečenu u prvih 20 minuta te ju na kraju i povećati do konačnih plus 16. I njih je služio šut za tri poena te su šutirali 11/16, a posebno se istaknuo bivši igrač Splita Filip Videnov koji je ubacio 34 poena (5/8 za tricu). 15 poena dodao je Andre Owens. Kod Bjelorusije 21 poen ubacio je Pavel Uljanko, a 18 poena dodao je Dzianis Koršuk.

"Bjelorusija nam je dosad najteži protivnik s kojim smo se susreli na pripremama, no što se pripreme budu bližile kraju, to će i protivnici biti ozbiljniji. U ovom susretu odigrali smo sjajno u napadu, no još vidim prostora za napredak. Na žalost, koliko smo bili dobri u napadu, bili smo loši u obrani. Tko će od stranaca na Eurobasket? Ne znam, obojica igraju odlično, u zadnji tren ću odlučiti", govorio je nakon susreta bugarski izbornik Pini Gershon.

U drugom susretu Crna Gora je s lakoćom izašla na kraj s Ciprom. Crnogorci su slavili s visokih 76:43 u jednosmjernom susretu koji je riješen već u prvih 20 minuta. U nastavku su slabašni Ciprani samo upisali još teži poraz.

U Vujoševićevoj momčadi najistaknutiji bili su Predrag Drobnjak s 13 poena i deset skokova te Nikola Peković s 12 poena. Kod Cipra 12 poena ubacio je Panagiotis Trisokkas.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!