Ostali sportovi

Grabušić propušta Berlin

Maja Giljanović • subota, 08.08.2009.
Grabušić propušta Berlin

Hrvatski rekorder na 110 metara s preponama Jurica Grabušić nakon konzultacija s trenerom i čelnicima Hrvatskog atletskog saveza odlučio se propustiti Svjetsko prvenstvo u Berlinu.

Jedan od rijetkih sportaša koji su nastupili i na Ljetnim i na Zimskim olimpijskim igrama (bob četverosjed u Torinu 2006.) Jurica Grabušić je odustao od nastupa na Svjetskom prvenstvu Berlinu.

26-godišnjak je vizu za Njemačku izvadio u posljednjem pokušaju prošli tjedan 48 sati prije isteka roka na Otvorenom prvenstvu Slovenije u Mariboru na kojem je pobijedio rezultatom 13,61 četiri stotinke boljim od svoje prijašnje najbolje utrke u 2009. i samo stotinku boljim od B norme za SP.

Tjedan dana poslije hrvatski je rekorder (13,54 još 2003. na Europskom U-23 prvenstvu u Bydgoszczu) odlučio: "Objektivno smo sagledali situaciju i odustali od SP-a iz jednostavnog razloga što u ovom trenutku nemam rezultat kojim bih izborio drugu krug. Mogao bih se pojaviti u ulozi turista, ali to mi ne pada na pamet".

Hrvatska reprezentacija nakon odustajanja Grabušića tako broji samo pet članova: Blanku Vlašić (vis) i Sandru Perković (disk) s A te Veru Begić (disk), Nedžada Mulabegovića (kugla) i Andrasa Haklitsa (kladivo) s B normama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!