Košarka

Odluka protiv Srbije

Branimir Korać • srijeda, 12.08.2009.
Odluka protiv Srbije

Hrvatska muška kadetska reprezentacija upisala je poraz u drugom susretu drugog kruga Europskog prvenstva i u posljednjem kolu protiv Srbije odlučit će o plasmanu u četvrtfinale...

Dosad neporažena Francuska pokazala se kao predobar protivnik za našu kadetsku reprezentaciju u drugom krugu Europskog kadetskog prvenstva. Francuzi su slavili 70:59 što je Hrvatsku dovelo do omjera 2-2 i za prolaz u četvrtfinale morat će u posljednjem kolu svladati Srbiju što neće bit nimalo lagan zadatak. Srbija je u ovom kolu nadigrala Njemačku s čak 94:65 i tako pokazala svoju snagu.

U susretu s Francuzima Hrvatska je dobro krenula, ali završne četiri minute prvog poluvremena bile su ključne. Od prednosti 25:22, Hrvatska je do odlaska na odmor završila u minusu 39:31 i to je bilo ključno.

Do sredine treće četvrtine naša reprezentacija vratila se na minus dva i tu stala. U drugih pet minuta treće četvrtine Francuska radi 12:1 i odlazi na 58:45. U posljednjih deset minuta snage za povratak nije bilo i Francuska zasluženo slavi 70:59 i ostaje na stopostotnom učinku.

U našoj reprezentaciji Marko Ramljak ubacio je 17 poena uz osam skokova dok je Stipe Krstanović dodao 14 poena i deset skokova. Kod Francuske Livio Jean-Charles ubacio je 14 poena, a Benjamin John dodao je 13 poena, šest ukradenih lopti i pet skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!