Automoto

Video: Bautistina spektakularna proslava

Goran Markuš • ponedjeljak, 17.08.2009.
Video: Bautistina spektakularna proslava
Foto: EPA

Alvaro Bautista malo se previše zanio u slavlju nakon osvojenog trećeg mjesta na Velikoj nagradi Češke u klasi do 250 kubičnih centimetara i na spektakularan je način potpuno uništio motor. Na njegovu sreću, on je prošao bez ozljeda, a dodatan razlog za slavlje mu je i službena potvrda da će iduće dvije godine voziti u MotoGP-u na Suzukiju...

Španjolac Alvaro Bautista jedan je od velikih španjolskih talenata u motociklizmu. Pred tri sezone osvojio je klasu do 125 kubičnih centimetara, a od tada vozi u klasi do 250 kubika. Trenutačno zauzima drugu poziciju u ukupnom poretku za Hiroshijem Aoyamom.

Danas je jako dobrom utrkom Bautista došao do trećeg mjesta. Obzirom da je za njega to bio jako težak vikend i da je nakon kvalifikacija bio tek osmi, mladi je vozač bio presretan na cilju i odlučio je rezultat proslaviti dizanjem na zadnji kotač.

Ipak, Bautista se malo preračunao, motor je izmakao kontroli i nakon nekoliko prevrtanja ostao, potpuno uništen, na stazi. Bautista je, pak, pao na zemlju, no daleko od motora te je tako prošao bez ikakvih ozljeda. Na kraju je kroz smijeh komentirao svoju nezgodu i priznao da je je napravio glupu pogrešku i propisno se osramotio. Međutim u njegovoj momčadi vjerojatno nisu bili previše oduševljeni Bautistinim spektaklom.

Osim što je ostao u igri za osvajanje naslova, Bautista ima još jedan razlog za slavlje. Naime, danas je Suzuki službeno objavio da će Bautista na njihovom motoru voziti iduće dvije sezone u MotoGP-ju. Ostaje za vidjeti tko će mu napraviti mjesto u japanskoj momčadi, hoće li to biti Chris Vermeulen, ili Loris Capirossi, iako se trenutačno čini da je Australac bliže odlasku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!