Košarka

Braća Ivanov srušili Ruse

Branimir Korać • ponedjeljak, 17.08.2009.
Braća Ivanov srušili Ruse
Foto: Bruno Karadža

U pripremnom susretu uoči Eurobasketa u Sofiji su se susreli Bugarska i Rusija. Bugari su u tijesnoj završnici odnijeli pobjedu 89:88 tricom Kalojana Ivanova četiri sekunde prije kraja…

Rusija je u sklopu priprema za Eurobasket doputovala u Sofiju gdje je odigrala prvu pripremnu utakmicu s Bugarima. Bugari nisu bili tako gostoljubivi i na kraju su odnijeli pobjedu 89:88 i to u završnici u kojoj su Dejan i Kalojan Ivanov skokom u napadu jedan, a tricom drugi donijeli pobjedu Bugarskoj.

Tri minute prije kraja Rusi su bili bliže pobjedi, vodili su 81:75, međutim Andre Owens i Dejan i Kalojan Ivanov rade seriju 8:0 i Bugari preuzimaju vodstvo. Ipak u završnici Rusija ponovno ima prednost nakon što je 29 sekundi prije kraja McCarthy ubacio tricu za 88:86. 26 sekundi prije kraja Andre Owens promašuje tricu, Bugari ipak hvataju loptu da bi i osam sekundi prije kraja Kalojan Ivanov promašio polaganje za poravnanje. Skok u napadu ovaj put hvata Dejan Ivanov, lopta dolazi do Kalojana koji četiri sekunde prije kraja sprema tricu za pobjedu 89:88.

Kod Bugarske najbolji su bili Dejan Ivanov s 20 poena i 13 skokova te Todor Stojkov sa sjajnim učinkom od 15 poena, deset asistencija i devet skokova. Kod Rusije Kelly McCarthy ubacio je 19 poena, a Saša Kaun dodao je 15.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!