Košarka

Raptorsi mijenjaju Ukića i Delfina

Branimir Korać • ponedjeljak, 17.08.2009.
Raptorsi mijenjaju Ukića i Delfina

Toronto Raptorsi povukli su očekivan potez. Najavili su razmjenu u kojoj su se riješili barem jednog razigravača, a kako se to dalo i naslutiti, klub će napustiti Roko Leni Ukić…

Nakon što su doveli Jarreta Jacka, bilo je jasno kako će Roko Ukić teško do minutaže u Raptorsima. Tijekom ljeta stigla je ponuda Olympiacosa, no Raptorsi su upalili crveno svjetlo i u zraku je ostala mogućnost budućeg tradea. On se i dogodio, Roko je, čini se, poslan u Milwaukee Buckse, a u suprotnom smjeru je krenuo Amir Johnson.

Uz Ukića u Buckse je otišao i Carlos Delfino koji je prošlu sezonu proveo u Rusiji i još je neizvjesno hoće li ostati u Europi ili preseliti u SAD. Scott Skiles dao je dozvolu za ovu razmjenu i zaključak je kako na Ukića u tom slučaju ozbiljno računa. U zamjenu za njih dvojicu odrekao se Amira Johnsona i Sonnyja Weemsa.

Razmjena još nije službeno objavljena, ali izvori bliski vrhu lige potvrdili su kako su se sve strane dogovorile i može se očekivati narednih sati ili dana i službena objava razmjene sa strane oba kluba.

Ukića u Bucksima očekuju sigurno dvojica igrača s kojima će se boriti za minute. Sigurni prvi izbor Skilesa bit će Luke Ridnour dok će se Roko za minute boriti s Brandonom Jenningsom, rookiejem koji je prošlu sezonu proveo u Europi i to u Lottomatici iz koje je i Ukić otišao u NBA ligu.

Tu je i Ramon Sessions kojem je vrlo vjerojatno dolaskom Roka Ukića pokazano kako Bucksi ne planiraju potpisati ga i ostaviti u rosteru za iduću sezonu.

U svakom slučaju zanimljiva razmjena u kojoj bi Roko mogao više profitirati nego u Raptorsima. U Bucksima će mu još društvo praviti australski Hrvat Andrew Bogut što će mu dodatno olakšati život u novoj sredini.

U cijeloj priči postoji jedan "problem" u kojem neki od navedenih igrača ne mogu biti mijenjani odmah već se mora čekati za Johnsona do sredine kolovoza te za Ukića do listopada, no to nije spriječilo momčadi da krenu u završavanje posla.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!