Ostali sportovi

Nikad bolja u kvalifikacijama

Maja Giljanović • utorak, 18.08.2009.
Nikad bolja u kvalifikacijama
Foto: EPA

Kvalifikacije nijednog velikog natjecanja Blanka Vlašić nije odradila poput današnjih kvalifikacija na 12. Svjetskom prvenstvu u Berlinu. Poremetile je nisu ni ozljeda ni zbrka u bolnici ni šavovi ni trka na stadion i svoju je moć demonstrirala sjajno obavljenim skokovima...

Blanka Vlašić se probudila jutros u pet, doručkovala, u šest i petnaest probudila oca Joška i trenera Bojana Marinovića i krenula na razgibavanje. U hodniku je, međutim, trčkarajući udarila glavom u štok vratiju: "Oduvijek govorim da će me ti hodnici doći glave", poslíje se našalila.  

Cijelu ju je oblila krv, pokazala je novinarima kasnije u press-zoni tenisice umrljane krvlju, a kako se nije zaustavljala, odlučili su se uputiti u bolnicu. U bolnici nova drama. Medicinska joj je sestra očistila ranu, dala joj injekciju i stala joj šivati ozljedu, ali je na trećem šavu problijedila, ukočila se i pozvala pomoć. U spas je došao kirurg i završio šivanje (ukupno je zaradila šest šavova) te su oko 8 i 30 Blanka i treneri joj bili ponovno u automobilu.  

U hotelu se svjetska prvakinja otuširala, našminkala i kao nova se u 9 i 15 kad je krajnji rok da se pojavi na stadionu i započne zagrijavanje pojavila na zaletištu.  

Početnu je visinu (180 cm) propustila, a 185 je centimetara preskočila s oko 20 centimetara (bez pretjerivanja) fore. Superiorno je preletjela i 189, 192 i kvalifikacijsku normu od 195 centimetara.  

Njena najveća rivalka Njemica Ariane Friedrich više od sat vremena se dosađivala na zaletištu i jednim se jedinim skokom (195 cm) plasirala u finale. U četvrtak će u finalu nastupiti njih dvije i još deset visašica od kojih je sedam - Emma Green, Chaunte Howard, Ruth Beitia, Ana Čičerova, Antonietta Di Martino, Amy Acuff i Jelena Slesarenko svladalo 195, a Meike Kröger, Melanie Melfort i Svetlana Školina su dalje prošle sa 192 cm.  

Finale je na rasporedu u četvrtak u 19:10.  

Berlin, kvalifikacije visa:
1.Friedrich (Njemacka) 195
1.VLAŠIĆ 195
1.Green (Svedska) 195
4.Howard (SAD) 195
4.Beitia (Spanjolska) 195
4.Di Martino (Italija) 195
4.Čičerova (Rusija) 195
8.Acuff (SAD) 195
9.Slesarenko (Rusija) 195
10.Kröger (Njemacka) 192
11.Melfort (Francuska) 192
12.Skolina (Rusija) 192

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!