Rukomet

Dijana Golubić u najjačoj svjetskoj ligi

Željko Kubatka • srijeda, 19.08.2009.
Dijana Golubić u najjačoj svjetskoj ligi
Foto: Davor Sajko

Desno krilo hrvatske reprezentacije, Dijana Golubić, odlučila je i pored dobrog statusa u slovenskom Krimu krenuti u novi izazov i preći u danski Esbjerg isprobati svoje mogućnosti u najjačoj svjetskoj ligi za rukometašice...

Dijana Golubić je druga hrvatska rukometašica koja se odlučila na izazov igranja u najboljoj ligi za rukometašice. Odabrala je Esbjerg, klub koji je ušao u novu sezonu sa velikim ambicijama zauzimanja vrha tablice danske lige i izlaska na europsku rukometnu scenu. Za Sportnet.hr Dijana Golubić je odgovorila kako se snašla u novoj sredini i kakva su očekivanja.

Kako to da ste se odlučili otići u najjaču svjetsku ligu, ipak se u Krimu imali dobar status i igrali ste u Ligi prvakinja?
Dijana Golubić: Baš zbog toga sto je to najjača liga, odlučila sam se za promjenu. U Krimu sam imala odličan status ali jedine prave jake utakmice bile su u Ligi prvakinja i nešto Regionalna liga, samo toga je bilo premalo i baš zato je Danska presudila. Ipak je liga ovdje puno jača i svaka utakmica teška, a i ponuda je bila jako primamljiva.

Kako su vas primile suigračice i da li možete predstaviti ekipu Esbjerga?
Dijana Golubić: Jako puno mi je pomoglo što ovdje igra i reprezentativka Srbije, golmanica Katarina Tomašević koja me upoznala sa svime. I sve ostale igračice su me odlično prihvatile, ali ipak najviše vremena provodim sa strankinjama. Ekipu čine lijevo krilo reprezentacije Francuske Paule Baudouin, slovačka reprezentativka Dagmar Stuparicova, vanjski Marta Mangue reprezentativka Španjolske, reprezentativka Tunisa Mouna Chebbah, Lotte Grigel – danska reprezentativka, Šveđanka Anna Maria Johansson, pivotmenice Rikke Zachariassen, norveška reprezentativka Heidi Flaatnes i srpska reprezentativka golmanica Katarina Tomašević.

Kakve su ambicije u danskom prvenstvu i s kim igrate prvu utakmicu?
Dijana Golubić: Ambicije su velike, play off u domaćem prvenstvu i osigurati europsko natjecanje u slijedećoj sezoni, a prvu utakmicu igramo doma sa Aalborgom (sudionik Lige prvakinja) trećeg rujna kada počinje prvenstvo u Danskoj.

Prošli ste dio priprema u Esbjergu pa me zanima kakva je razlika u pripremanju i na što se daje naglasak na pripremama?
Dijana Golubić: Pripreme su dosta drugačije nego kod nas, nema klasičnih priprema gdje se pažnja posvećuje samo fizičkoj pripremi. Jutarnji treninzi su posvećeni trčanju ili teretani dok se popodne radi samo s loptom. Dosta se radi na team buildingu, skoro svaki dan imamo neke zajedničke aktivnosti i druženja.

Da li imate problema sa jezikom i sporazumijevanjem na treninzima?
Dijana Golubić: Sa jezikom nema problema jer kako smo praktički sve strankinje priča se danski i engleski. Ipak želja im je da svi pričamo danski tako da ću od jeseni krenuti u školu učiti danski.

I na kraju jedno pitanje o neuspjehu hrvatske reprezentacije. Što se dogodilo u drugoj utakmici s Francuskom? Poslije dobre igre u drugom dijelu i pobjede u Kutini očekivali smo prolaz hrvatske reprezentacije, a igra reprezentacije je bila loša i neuvjerljiva.
Dijana Golubić: Jako mi je žao da se nismo kvalificirali na SP u Kini, u Francuskoj smo igrali jako loše, imali smo puno tehničkih grešaka i promašenih zicera sto su one iskoristile i iz brzih kontri i polukontri sve realizirale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!