Nogomet

Video: City slavio, Ibrahimović debitirao

Mihaela Bradovski • četvrtak, 20.08.2009.
Video: City slavio, Ibrahimović debitirao
Foto: EPA

Manchester City iskoristio je nastup Evertona u Europskoj ligi te otputovao na Trofeo Joan Gamper, te su na njemu na Camp Nou zaigrali protiv Barcelone i slavili 1:0 pogotkom Martina Petrova...

Unatoč potpunoj dominaciji svih 90 minuta, Barcelona nije uspjela svladati Manchester City na svom travnjaku i podići Trofeo Joan Gamper. Gosti su slavili 1:0 pogotkom Martina Petrova u 28. minuti, a to im je bio i jedini udarac u okvir gola u cijelom susretu.

Barcelona je nastupila u šarenom sastavu, u svakom poluvremenu nastupio je dio onih najboljih i dio onih koji će se teško izboriti za prvih 11. Ipak, niti to ih nije omelo u dominiranju utakmicom i diktiranju igre. Treba svakako spomenuti kako je u susretu protiv Cityja debitirao i Zlatan Ibrahimović koji je zaigrao u drugih 45 minuta uz Lea Messija.

Upravo Messi u drugom dijelu propustio je veliku priliku pogodivši vratnicu, a okvir gola gađao je i Jonathan također u drugom poluvremenu, no niti on nije imao ništa više sreće. Brojnim promašajima domaćina u drugom dijelu priključili su se i Dani Alves i Ibrahimović, no vratnice i Shay Given urotili su se protiv aktualnog prvaka Europe.

Jedini pogodak pao je sredinom prvog dijela kada je Martin Petrov dobio loptu u prostor, došao sam pred vratara Barcelone i mirno pogodio bliži kut. Ispostavilo se kako je tom hladnokrvnom reakcijom i tiješio pitanje pobjednika.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!