Nogomet

Pamić: "Napadamo Slaven od prve minute"

www.radio-mreznica.hr • četvrtak, 20.08.2009.
Pamić: "Napadamo Slaven od prve minute"
Foto: www.radio-mreznica.hr

Dvije pobjede u nizu povećale su karlovačke apetite, pa trener Karlovca Igor Pamić najavljuje napadački nogomet i u Koprivnici, otkud rijetko koji protivnik odlazi uzdignutih ruku.

"Napast ćemo Slaven od prve minute i pokušati što prije zabiti gol, bez obzira što igramo u Koprivnici", hrabro je najavio trener Karlovca Igor Pamić na današnjoj pressici.

"Slaven je ranjiv i očekivat će defenzivni Karlovac, ali mi ćemo ih iznenaditi", nastavio je Pamić, očito ne očekujući da će trener Slaven Belupa Zlatko Dalić negdje pročitati ovu izjavu.

"Mi se tako ne smijemo postaviti i, na kraju krajeva, u takvoj smo formi da smatram da moramo tražiti put do gola. Ići ćemo u presing od prve minute i pokušati zabiti gol što prije, bez obzira što igramo u Koprivnici. Iz određenih razloga koje samo ja znam, već sam rekao igračima, pokušat ćemo maknuti obranu što dalje od našeg gola", tajanstven je bio trener Karlovca.

Karlovac je, uz Cibaliju, najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva, no, tvrdi Pamić, euforije nema jer čeka nas još 26 kola.

"Za nas je ovo tek početak i ja znam što nas čeka. Znam da ima još 26 dugih, dugih kola, i isto tako dečki moraju shvatiti da je to tek početak i da su, na kraju krajeva, sebi otvorili oči, ali vjerojatno i protivnicima. Međutim, ono što mene veseli je da smo mi sve ove bodove osvojili zasluženo, dakle nikakvom slučajnošću, i na tome moramo graditi našu budućnost i nastaviti dobro igrati. A ja sam uvijek pobornik teze da ako se dobro igra, bit će i bodova", tvrdi Pamić.

Snaga Karlovca je širina kadra i mogućnost kombiniranja, kaže "div iz Žminja", u sjajnom veznom redu, koji, smatra, trči najviše u državi, ali i u vrlo pokretljivim napadačima.

"Vidjet ćete sada već u Koprivnici. Koliko trči Bojan Vručina? On ne trči ništa, on igra samo napad! A naši napadači, baš radi obrane, znam iz kojih razloga, ali to držim za sebe, naši napadači moraju puno, puno trčati u fazi obrane jer bismo inače imali velikih problema na širokom prostoru", naglasio je.

Iako navijače plavo-bijelih pomalo zabrinjava veliki broj nerealiziranih prigoda u prva četiri susreta, Pamić ima drukčije mišljenje.

"Ja sam ipak pobornik teze da dok god dolazimo u prilike imamo šanse zabiti gol. Problemi će nastati ako ne budemo stvarali šanse. Ja bih volio da svaku utakmicu imamo deset šansi, pa neka i promašimo osam", odgovorio je Pamić.

Strijelac drugog pogotka protiv Zadra, Goran Paracki, bio je vrlo kratak: "Sigurno neće biti lako. Respektiramo protivnika, ali ga se ne bojimo. Idemo ofenzivno i vidjet ćemo što će donijeti utakmica."

Matija Štefančić i Ivan Lajtman još uvijek nisu u potpunosti spremni, ali Pamić se nada da će obojica ipak biti u kadru za subotnji susret. Utakmicu u Koprivnici započet će ista postava koja je krenula i protiv Zadra: Sunara, Barić, Karabatić, Bunoza, Pilipović, Vukman, Paracki, Pamić, Kovačević, Jerneić i Novinić.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!