Košarka

Blamaža Slovenaca i Litavaca

Branimir Korać • subota, 22.08.2009.
Blamaža Slovenaca i Litavaca
Foto: Kristijan Komarica

Na turniru u Španjolskoj dva neočekivana rezultata. Španjolska je pregazila Litvu s neočekivano visokom razlikom dok je Slovenija upisala poraz od slabašne Velike Britanije...

Na turniru u Španjolskoj gdje sudjeluju uz domaćina i Litva, Velika Britanija i Slovenija, nije bio uobičajen dan. Sve je započelo dvobojem Velike Britanije i Slovenije u kojem su potpuni autsajderi Britanci napravili veliko iznenađenje i slavili 63:56.

Nakon susreta sa Španjolskom Jure Zdovc nije bio zadovoljan, a nakon Britanaca pogotovo je mogao biti zabrinut. "Mislio sam da ćemo odigrati nakon Španjolske kako znamo, ali na žalost nije bilo tako. Ovo je dobro upozorenje, dodirnuli smo dno i spustili se posve na zemlju. Imamo 14 dana da vratimo stvari na mjesto", govorio je Zdovc nakon Britanije.

Reinking i Achara s po 13 poena bili su najbolji kod Britanije, a kod Slovenije nitko nije bio dvoznamenkast dok su najefikasniji bili s po sedam poena Goran Jagodnik i Samo Udrih.

U drugom susretu Španjolska je održala pravu lekciju Litvi i razbija ju sa 100:74. Pobjeda Španjolaca nije iznenađenje, ali razlika je apsolutno iznenađenje. Litva pretendira na medalju na Eurobasketu i ne smije si ni na pripremama dopustiti ovakav poraz. S druge strane Sergio Scariolo može biti zadovoljan jer je široka Španjolska očito na pravom putu.

Pobjednika su predvodili Juan Carlos Navarro s 23 poena i Jorge Garbajosa s 14 poena. Kod poraženih Delininkaitis je ubacio 11 poena, a braća Lavrinovič dodali su po deset.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!