Vodeni sportovi

Hrvatska startala pobjedom

Ivana Jurica • nedjelja, 23.08.2009.
Hrvatska startala pobjedom
Foto: Martina Japundžić

Hrvatska juniorska vaterpolska reprezentacija pobjedom je otvorila nastup na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Šibeniku. Izabranici Ivice Tucka pobijedili su Slovačku sa 11:5. Konačan rezultat sugerira sigurnu pobjedu Hrvatske, ali tri četvrtine Slovaci su bili uz bok našoj reprezentaciji. Otvaranje prvenstva, k tome još pred domaćim navijačima, sputalo je hrvatske igrače da pokažu sve što znaju.

Hrvatska – Slovačka 11:5 (3:3, 2:1, 1:1, 5:0)

Šibenik, bazen u Crnici, gledatelja 250

Hrvatska: Selem (10 obrana), Benić 1, Marinić-Kragić 1, Ivanković 4, Geratović 1, Macan, Vlahović, Milaković 3, Kolar, Bautović, Lušić, Pavlović 1, Jukić, izbornik: Ivica Tucak.

Vezane vijesti

Slovačka: Kozar (6 obrana), Kasper 1, Polovicz 2, Somsag 1, Plvan, Magyar, Molnar, Nagy, Bielik, Mikloda, Ružička, Kšinan 1, Kozmer (1 obrana), izbornik: Szabolcs Eschwig-Hajts.

Igrač više: Hrvatska 8/16, Slovačka 4/8

Peterci: Hrvatska 0/1, Slovačka -

Tri osobne pogreške: Molnar 20', Nagy 27'

Suci: Alexandre Galkin (Rusija) i Torsten Bock (Njemačka)

Slovačka je u prvom kolu doživjela težak poraz od Australije (1:15), ali u prve tri četvrtine dobro se nosila s hrvatskom reprezentacijom. Prvenstveno iz razloga jer su igrači Ivice Tucka bili previše impresionirani nastupom na Svjetskom prvenstvu i to još pred vlastitom publikom. Rezultiralo je to sa previše pogrešaka u igri.

Do početne prednosti stigli su Slovaci preko Somsaga koji je bio precizan s igračem više. Na identičan način uzvraća Hrvatska preko Franka Geratovića. Novo vodstvo slovačkoj reprezentaciji donio je Kšinan, također s igračem više. Bilo je to ujedno i posljednje vodstvo gostiju na utakmici. Na 2:2 izjednačio je najefikasniji hrvatski igrač večeras, Dubrovčanin Marko Ivanković koji je u idućem napadu pogodio i za prvo hrvatsko vodstvo. Konačnih 3:3 na kraju prve četvrtine postavio je Polovicz.

Kristijan Milaković početkom druge četvrtine Hrvatskoj je donio još jedno vodstvo, a do dva gola prednosti naša je reprezentacija stigla nakon isključenja Polovicza i novog gola Ivankovića. Slovaci su samo jedanput zatresli mrežu hrvatskoj vratara Jurja Petra Selema u drugoj četvrtini. Strijelac je još jednom bio Polovicz, također s igračem više. Na odmor je Hrvatska otišla s pogotkom prednosti (5:4).

Samo dva pogotka pala su u trećoj četvrtini. Andrej Kasper izjednačio je na 5:5, a za vodstvo Hrvatske od 6:5 uoči osam posljednjih minuta pogodio je Jerko Marinić – Kragić.

U zadnjoj četvrtini razlika u kvaliteti Hrvatske i Slovačke konačno je došla do izražaja. Hrvati su lako pronalazili put do mreže slovačkog vratara Kozara. Tri su puta bili precizni s igračem više (Ivanković, Benić, Pavlović), a dva je puta iz igre precizan bio Milaković. Kod rezultata 11:5, koji će se pokazati i konačnim, Hrvatska je promašila i peterac, točnije, vratar Kolar obranio je udarac Milakovića.

U drugom kolu, u ponedjeljak od 20 sati i 30 minuta, Hrvatsku čeka ogled protiv Kanade koja je remizirala s Australijom (9:9).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!