Vodeni sportovi

Grčka teško do pobjede

Matej Milanović • ponedjeljak, 24.08.2009.
Grčka teško do pobjede
Foto: Martina Japundžić

Danas nije bilo iznenađenja na Svjetskom juniorskom prvenstvu u vaterpolu. Svi favoriti su slavili. Grčka se opet dugo mučila, no nakon očajnog prvog poluvremena ipak su uspjeli slaviti, a Australija koja je jučer igrala neodlučeno s Kanadom danas je bez problema nadigrala Francusku...

U skupini A igrao se važan susret za plasman. Egipat koji će gotovo sigurno proći u skraćenu osminu finala tražila je s Grčkom dodatno poboljšanje svoje pozicije i moguće drugo mjesto. Grci su u susret ušli pomalo poljuljani jučerašnjom lošom izvedbom s Iranom i tijekom cijelog prvog poluvremena imali su poteškoća.

Egipat je tako na početku dvaput vodio, no na prvi odmor otišlo se s prednošću Grčke od 4:3. Početkom druge dionice Kapotsis je povisio na dva razlike, ali Egipćani su se vratili i izjednačili. Da Afrikanci ipak odu sa zaostatkom na veliki odmor pobrinuo se Kapotsis golom za 6:5. Grčka je treću četvrtinu otvorila s dva uzastopna gola za 8:5.

No, ni tu susret nije bio gotov. Egipat je s dva gola došao na samo gol minusa, međutim do kraja susreta dva gola Dermitzakisa i tri Genidouniasa u potpunosti su potopila Egipćane i Grčkoj u konačnici donijeli visoku pobjedu od 13:7. U drugom susretu u toj grupi Crna Gora je pobijedila 16:2 protiv Irana uz pet pogodaka Murišića.

U skupini B Mađarska je s 14:4 razbila Brazilce uz pet golova Batorija, iako je prva četvrtina završila 1:1, a Italija je s 12:5 bila bolja od Novog Zelanda.

U sklopu grupe C zbog odustajanja Meksika prije početka natjecanja došlo je do jako čudnog rasporeda utakmica, pa su tako igrači SAD-a već danas riješili svoj posao u skupini, a Južna Afrika je debitirala.

Amerikanci su s 18:6 osigurali prolaz dalje i dobili barem dva dana odmora. Možda će biti i tri ukoliko im se rezultati poklope pa završe na prvom mjestu u skupini i izbjegnu osminu finala. Najbolji strijelac SAD-a bio je Griffin White s pet golova.

U našoj grupi D Australija je nakon jučerašnjeg neočekivanog remija s Kanadom lagano došla do pobjede protiv Francuza. Povela je Francuska, no brzo su Australci došli do 3:1. Uspjeli su se Francuzi u prvoj minuti druge četvrtine približiti na gol zaostatka, 4:3, ali više od toga nisu mogli. Australija je polovicom treće dionice pobjegla na +4 i do kraja susreta povisila na mirnih 14:6. Australiju je predvodio Aaron Younger s četiri pogotka.

Svjetsko juniorsko prvenstvo, Šibenik, Skupina A:
Grčka - Egipat 13:7 (4:3, 2:2, 2:1, 5:1)
Crna Gora - Iran 16:2 (3:0, 2:2, 9:0, 2:0)

Skupina B:
Mađarska - Brazil 14:4 (1:1, 7:1, 4:1, 2:1)
Italija - Novi Zeland 12:5

Skupina C:
SAD - Južna Afrika 18:6 (4:1, 5:1, 4:2, 5:2)
Španjolska - Srbija 4:4

Skupina D:
Australija - Francuska 14:6 (4:2, 3:2, 3:1, 4:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!