Vodeni sportovi

Hrvatska uvjerljiva protiv Kanade

Ivana Jurica • ponedjeljak, 24.08.2009.
Hrvatska uvjerljiva protiv Kanade
Foto: Martina Japundžić

Bez problema i uz puno manje pogrešaka nego u susretu prvog kola Hrvatska je preskočila i drugu prepreku u skupini D. Sa 13:3 pobijedili su Kanadu koja nije imala nikakvih izgleda iako je dan ranije pružila odličan otpor favoriziranoj Australiji. S četiri pogotka Hrvatsku je i večeras predvodio Dubrovčanin Marko Ivanković...

Kanada – Hrvatska 3:13 (1:3, 1:5, 1:2, 0:3)

Šibenik, vanjski bazen u Crnici, gledatelja 300

Kanada: Aleksić (6 obrana), Montes, Bicari 2, Santamaria, Constantin, Robinson, Juristovski, Touni 1, Myers, Conway, Vikalo, Mcelroy, Andreson (1 obrana), izbornik: Scott Smith.

Hrvatska: Selem (10 obrana), Benić, Marinić-Kragić 2, Ivanković 4, Geratović 2, Macan, Vlahović, Milaković 2(1), Kolar, Bautović 1, Lušić, Pavlović 2, Jukić, izbornik: Ivica Tucak.

Igrač više: Kanada 0/5, Hrvatska 5/11

Peterci: Kanada -, Hrvatska 1/1

Tri osobne pogreške: Mcelroy 25'

Suci: Alexandre Galkin (Rusija) i Santiago Rodriguez (Španjolska)

Već u prvom napadu Hrvatska je došla do prednosti. Igrača više realizirao je Franko Geratović. Do jedinog izjednačenja na utakmici Kanađani su stigli u prvoj četvrtini nakon lijepe akcije i pogotka Bicarija. Do kraja prvih osam minuta igre momčad Ivice Tucka postigla je još dva pogotka preko Geratovića i Ivankovića i stigla do plus dva (3:1).

U drugoj četvrtini prednost Hrvatske još je više porasla. Vratar Kanade Dušan Aleksić čak je pet puta morao u mrežu po loptu. Raspoloženi Ivanković s dva je uzastopna gola povisio na 6:1. Jedan pogodak Kanada je postigla i u drugoj četvrtini, a strijelac je i ovog puta bio Bicari. Milaković je precizan iz peterca za 7:2, a Marinić-Kragić iz igre za 8:2 na polovini igre.

Na početku treće četvrtine Hrvatska koristi novog igrača više i preko kapetana Marka Bautovića dolazi dolazi do sedam golova prednosti (9:2). U četvrtini sa tek tri postignuta gola još jednom precizan je bio Ivanković, dok je posljednji gol za Kanađane na utakmici postigao Omar Touni. Uoči osam posljednjih minuta na semaforu je svjetlilo 10:3 u korist Hrvatske.

Dva je pogotka na početku posljednje dionice igre postigao Luka Pavlović, a Hrvatska je imala devet pogodaka prednosti (12:3). Za konačnih 13:3 pobrinuo se Jerko Marinić-Kragić u predzadnjoj minuti utakmice.

Za sutrašnji susret protiv Francuske izbornik Ivica Tucak najavio je veću minutažu igračima koji su u dosadašnja dva kola igrali manje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!