Nogomet

"Iznenadili smo ih pas-igrom"

Ivana Jurica • utorak, 25.08.2009.
"Iznenadili smo ih pas-igrom"
Foto: Ivana Jurica

Redovita press-konferencija utorkom u šibenskom je prvoligašu danas protekla u odličnom raspoloženju. Glavni razlog je, naravno, pobjeda nad Interom u prošlom kolu s kojom je šibenski prvoligaš stigao i do druge gostujuće pobjede ove sezone. Pobjeda je brzo arhivirana, a sve je usmjereno subotnjem gostovanju Rijeke na Šubićevcu.

"Na noge zahuktalom Interu išli smo oslabljeni, bez oba bočna igrača, Medvida i Zoričića i bolesnog Zeca, ali s vjerom da uz dobru igru možemo do rezultata koji će nas zadovoljiti. To zadovoljstvo iza utakmice je kudikamo veće, jer uz tri osvojena boda, i zbog činjenice kako smo u velikom dijelu utakmice kvalitetno stajali na terenu. Sigurno da ima propusta i slabijih stvari, međutim, ova dva rezultata protiv Slaven Belupa i Intera, dat će samopouzdanje tim mladićima da brže sazrijevaju što je bogatstvo i za njih ali i za klub", u uvodu će trener Šibenčana Branko Karačić.

Iako su slavili s minimalnim rezultatom, pobjeda Šibenika u Zaprešiću je mogla biti i uvjerljivija: "Mislim da je velika kvaliteta ekipe da smo imali plitku formaciju i u fazi obrane i u središnjici terena. I u plitkoj formaciji bili smo na neki način goropadni. Imali smo četiri–pet situacija u kojima smo mogli i prije riješiti utakmicu što daje vjeru da možemo još kvalitetnije djelovati u predstojećim utakmicama. Mislim da utakmica niti u jednom trenutku nije išla u smjeru da je izgubimo."

Dajić propušta Rijeku

Ozljeda koju je napadač Šibenika Jusuf Dajić zadobio u susretu protiv Intera stajat će ga nastupa u idućem kolu. Danas će obaviti ultrazvuk da bi se utvrdila težina ozljede zadnje lože.

Trener Karačić kazao je kako nema šanse da Dajić bude u konkurenciji za nastup protiv momčadi s Kantride. Manjih problema imaju i Alispahić (žulj) i Budiša (viroza), ali do subote ne bi trebalo biti problema. Nakon viroze u normalan trenažni proces vratio se i Zec koji bi trebao biti na raspolaganju na susret s Rijekom, osim ako do tada ne riješi transfer.

Uz čestitke svim igračima Karačić je apostrofirao igru napadačkog dvojca DajićFuštar: "Dajić je puno toga napravio u fazi obrane, kao i mladi Fuštar. Odigrao je jednu veliku rolu za središnjicu terena, a pogotovo za zadnju liniju, a moram reći, uz uvažavanje svih igrača koji su nastupili i bili u zapisniku, veliki dio posla odradila su dvojica napadača. Olakšali su posao zadnjoj liniji i središnjici i mislim da je to jedna kvaliteta i put ka još boljim situacijama kad mi imamo loptu. Mi Interu nismo dopustili niti jednu matnu situaciju, a to je velika kvaliteta."

Kapetan Modre momčadi, 18-godišnji Arijan Ademi, kaže kako je domaćine njegova momčad iznenadila načinom igre: "Naši su se igrači pokazali kao dosta dobri. Uspostavili smo pas-igru što je trener i najviše tražio od nas. Mislim da smo protivnika najviše izluđivali igrom po zemlji, jer su očekivali igru na napadače, dubinske lopte. Iznenadili smo ih našom pas-igrom i to je presudilo."

Sljedeći protivnik je Rijeka, a Karačić očekuje i treći pozitivan rezultat zaredom: "Jednu dozu agresije svaki protivnik radi, bilo da igra u gostima ili kući, a oni su agresivniji, goropadniji kad su na domaćem terenu. Smatram da na domaćem terenu, ako želimo doći do rezultata koji će nas zadovoljiti, mi moramo pokazati veću dozu agresije i ja to očekujem od svojih igrača. Ne mislim samo u agresiji kad protivnik ima loptu, nego u agresiji i oko otvaranja, dotoka lopte i kada mi imamo loptu. Moramo voditi računa da dominiramo, da radimo pritisak na zadnju i središnju liniju. Sigurno da je to lakše reći nego napraviti, ali vjerujem da ovu šansu koju su dečki sebi s ove dvije utakmice nakon mog dolaska dobili i uzeli ne bi smjeli propustiti u utakmici protiv kvalitetne Rijeke."

Iako je Rijeka tradicionalno neugodna na Šubićevca Ademi vjeruje u pobjedu: "Očekujemo dosta tešku, čvrstu utakmicu. Znamo da s Rijekom ovdje uvijek imamo problema. Njima su sad otišla dva najbolje igrača. Mi očekujemo pobjedu."

I Karačić u zaključku: "Znamo da ne možemo reći da smo apsolutni favoriti bez obzira što igramo na domaćem terenu, međutim, prihvaćamo ulogu odgovornosti. Mislim da moji dečki neće propustiti tu šansu koja im se ukazala da i treći kvalitetan rezultat napravimo, da si olakšaju sve stvari koje eventualno mogu doći kod sazrijevanja tih igrača. Ja se radujem toj utakmici, vjerujem da se raduju i igrači. Vjerujem da ćemo doći do onog cilja do kojeg želimo doći."

SuperSport HNL

1Rijeka 815:1+1418
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Osijek 88:10-210
7Gorica 89:13-48
8Istra 1961 84:14-108
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 88:13-54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Rijeka 815:1+1418
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Osijek 88:10-210
7Gorica 89:13-48
8Istra 1961 84:14-108
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 88:13-54

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!