Vodeni sportovi

S Australcima za prvo mjesto

Ivana Jurica • utorak, 25.08.2009.
S Australcima za prvo mjesto
Foto: Martina Japundžić

Novom uvjerljivom pobjedom i još boljom igrom hrvatska reprezentacija ulazi u nastavak prvenstva. U trećem kolu izabranici Ivice Tucka pobijedili su Francusku sa 20:6 i mirno čekaju sutrašnji susret protiv Australije koji će odlučivati o pobjedniku skupine D...

Hrvatska – Francuska 20:6 (5:2, 4:0, 6:2, 5:2)

Šibenik, vanjski bazen u Crnici, gledatelja 600

Hrvatska: Selem (4 obrane), Benić 3(1), Marinić-Kragić 2, Ivanković 3, Geratović, Macan 2, Vlahović 1, Milaković 2, Kolar 2, Bautović 4, Lušić 1, Pavlović, Jukić (5 obrana), izbornik: Ivica Tucak.

Francuska: Lemerle (2 obrane), Saux, Charbit 1, Tardy, Monneret 2, Bressolier, Collineau 1, Unzueta, Mutambayi, Izdinsky 1, Jeleff, Ladouce 1, Stajić (5 obrana), izbornik: Gilles Madelenet.

Igrač više: Hrvatska 8/10, Francuska 2/5

Peterci: Hrvatska 1/1, Francuska 0/0

Tri osobne pogreške: Mutambayi 14', Jeleff 19'

Suci: Michael Goldenberg (SAD) i Mario Bianchi (Italija)

Nešto lošije otvaranje utakmice u kojem su hrvatski igrači dopuštali Francuzima da lako dođu do dva pogotka nije zasjenilo jako dobru utakmicu naše reprezentacije. Evidentno je kako prvenstvo odmiče da je Hrvatske sve bolja i bolja, a sutrašnja utakmica protiv Australije to bi definitivnu trebala i dokazati.

Francuska je stigla do početnog vodstva golom Charbita s igračem više u prvom napadu na utakmici. Već u idućem napadu rezultat izjednačava najbolji igrač Hrvatske u dosadašnjem dijelu prvenstva Marko Ivanković. Drugu, ujedno i posljednju prednost, Francuzima donosi Monneret. Hrvatska uzvraća golovima Ivankovića, Marinića-Kragića i dva gola Bautovića za 5:2 na kraju prve četvrtine.

U drugoj Francuska nije uspjela pronaći put do mreže hrvatskog vratara Ivana Jukića. Naši su igrači zaigrali presing, Francuze su držali dosta daleko od gola. Na suprotnoj strani precizni su bili Bautović (dva puta), Milaković i Šibenčanin Vlahović. Nakon 16 minuta igre na semaforu je svjetlilo Hrvatska – Kanada 9:2.

Hrvoje Benić početkom treće četvrtine pogađa iz peterca za 10:2. Za okruglih plus deset (12:2) precizan je bio Marko Macan. Nakon dugo vremena i Francuska dolazi do pogotka preko Collineaua. Marinić–Kragić vraća na plus deset, a šraubom Ladoucea Francuzi dolaze i do četvrtog kola na utakmici. Konačnih 15:4 na kraju pretposljednje dionice igre postavio je Milaković.

Hrvatski izbornik Tucak veću je priliku u ovoj utakmici dao igračima koji su manje igrali u prošla dva kola što su oni jako dobro iskoristili i većina ih se upisala u listu strijelaca. S dva gola iz igre Kolara i Ivankovića, a zatim i Lušića s igračem više Hrvatska je stigla do vodstva od 18:4. Posljednji gol za Francuze zabio je Izdinsky, a Hrvatska je nakon toga postigla još dva gola preko Hrvoja Benića za konačnih 20:6.

Sutrašnji susret protiv Australije odlučivat će o pobjedniku skupine D. Hrvatskoj iz tog susreta odgovara i neriješen ishod, ali trener Tucak najavljuje da će se ići na pobjedu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!