Nogomet

Gojančani idu po pobjedu

Ivana Strahija • srijeda, 26.08.2009.
Gojančani idu po pobjedu

U srijedu se u Lozovcu igra pretkolo hrvatskog Kupa, a domaća Krka dočekuje Plitvicu iz Gojanca. Gosti najavljuju pobjedu.

Prošle su sezone nogometaši Plitvice iz Gojanca, prigradskog naselja Varaždina, došli do finala županijskog Kupa, ove su ciljeve postavili više, i svakako žele pobijediti Krku, kako bi u prvom kolu hrvatskog Kupa dobili priliku odmjeriti snage s kojim od prvoligaša.

"Sve smo stavili na utakmicu protiv Krke koja je povijesna za naš klub jer nam pobjeda u toj utakmici u Gojanec dovodi najvjerojatnije zagrebački Dinamo. Utakmica protiv prvaka ne bi bila samo velika fešta za klub i mjesto već bi i motivirajuće djelovala na naše igrače da pokažu što znaju i koliko vrijede", rekao je trener Plitivce Drago Posavec.

Momčad iz Gojanca u punoj je natjecateljskoj spremi, jer je četvrtoligaško natjecanje startalo, a pripreme su bile dobre: "Treniramo četiri puta tjedno i odaziv na trening je odličan, također i zalaganje igrača. U pripremnom razdoblju uključili smo u ekipu nekolicinu mlađih igrača koji bi se kroz ovu sezonu trebali afirmirati i činiti okosnicu kluba u iduće četiri ili pet sezona", naglasio je Posavec.

Spremni su u Gojancu na sve što bi mogla pokazati Krka: "Raspitali smo se o našim protivnicima i doznali da se radi o prosječnoj ekipi sklonoj oscilacijama. Navodno su se ove godine pojačali s nekoliko juniora Šibenika i Hajduka, no, ne vjerujem da su se u ovom kratkom vremenu uspjeli uigrati. U posljednjoj utakmici protiv Dinare iz Knina zabilježili su poraz od 1:2. Ukoliko moji dečko odigraju angažirano i borbeno u Gojanec se vraćamo s pobjedom", najavio je Posavec.

Na to se nadovezao i kapetan Plitvice Mario Horvat koji je rekao kako u momčadi vlada odlična atmosfera, a igrači su svjesni prilike koja im se pruža: "Pobjeda u pretkolu omogućila bi nam utakmicu protiv jedne od najjačih hrvatskih momčadi, a pobjedu ćemo pokušati ostvariti i zbog naših mještana koji su nam uvijek velika podrška. Ukoliko želimo pobjedu moramo odigrati čvrstu utakmicu."

U Lozovac u srijedu kreće i pun autobus navijača, kao dokaz u prilog tvrdnji kapetana Plitvice. Utakmica u Lozovcu igra se s početkom u 16 i 30.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Apsolutni autsajder na krovu Europe

    Piše: Petar Jenjić

    Apsolutni autsajder na krovu Europe

    Europsko prvenstvo 2004. godine donijelo je jedno od najvećih iznenađenja u povijesti reprezentativnog nogometa kada je do zlata stigla...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!