Vodeni sportovi

Četverac na pariće u finalu

Antonija Pavlić • petak, 28.08.2009.
Četverac na pariće u finalu

Ispravljen je danas nešto slabiji jučerašnji dan hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u veslanju u Pozanu. Finale je izborio četverac na pariće, osvojivši treće mjesto u svojoj polufinalnoj skupini...

Na SP-u u veslanju u Poznanu Hrvatska napokon ima predstavnika u finalu. Četverac na pariće u sastavu David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković u svojoj je polufinalnoj skupini zauzeo treće mjesto i s vremenom 5:57.80 plasirao se u finale.

Na polovici staze, ipak, nije sve izgledalo idealno. Hrvatska je posada bila tek peta, ali pojačanje tempa u nastavku ipak se isplatilo i u finiš su ušli iza domaćih Poljaka, aktualnih olimpijskih pobjednika, te Australaca, koji su ih prestigli za samo 11 stotinki sekunde

Vezane vijesti

U drugoj polufinalnoj skupini finale su izborili i Njemačka, Italija i Francuska, a naši momci, inače osvajači zlata na nedavno održanom U23 SP, imaju legitimne šanse za osvajanje barem brončanog odličja.

Ostale današnje utrke naših predstavnika nisu prošle tako uspješno. Mirna Rajle Brođanac u vožnji je lakih samica zauzela četvrto mjesto u polufinalu, dok se Mario Vekić u C finalu utrke samaca plasirao na 3., ukupno 15. mjesto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!