Nogomet

"Nadam se pobjedi protiv Rijeke"

Ivana Jurica • petak, 28.08.2009.
"Nadam se pobjedi protiv Rijeke"
Foto: Ivana Jurica

Uz već standardne direktora Karađolu i trenera Karačića na današnjoj press konferenciji na kojoj se najavio sutrašnji susret protiv Rijeke, stigao je i Mladen Jurčević koji je ovog ljeta stigao na Šubićevac. Šibenčani vjeruju u nastavak niza pozitivnih rezultata i protiv momčadi s Kantride...

Direktor Marko Karađole odmah na početku još je jednom želio reagirati na optužbe o namještanju susreta s Croatijom Sesvete koje su stigle od donedavnog direktora tog kluba. Karađole je naglasio kako ih to ne zanima i onda ponudio objašnjenje toga: "To je osobna svađa unutar Croatije Sesvete i HNK Šibenik ne bi niti ulazio u to i s tim se bavio. Za napomenuti je da je u trenutku utakmice koja se igrala u Zagrebu, početkom listopada u Maksimiru, Šibenik bio četvrti na tablici. Prema tome svaki daljnji komentar oko te utakmice je, s obzirom na plasman kluba, nepotreban i nekoristan. Ono što je tajnik udruženja Brezni jutros naglasio - imaju službe pa neka se s tim bave. Mi svakome stojimo na raspolaganju uzdignute glave i moralno čisti."

Novi kondicijski trener

Od sljedećeg tjedna o tjelesnoj pripremi nogometaša Šibenika brinut će se novi kondicijski trener. U klubu su odlučili angažirati Antonija Cinottija koji će jednom već, u vrijeme Ivana Pudara, bio kondicijski trener šibenskog prvoligaša.

Trener Branko Karačić osvrnuo se prvo na zdravstveni bilten u momčadi: "Dajić je ozlijeđen, ima problema s ložom i ne dolazi u konkurenciju za ovaj susret. Nažalost, otpao je i Hrvoje Spahija kojemu je napuklo rebro u prijateljskoj utakmica sa Zagorom. Ante Bulat i Marko Mihaljević također ne konkuriraju, ali oni su već neko vrijeme van pogona."

U svojoj trećoj utakmici na klupi šibenskog prvoligaša Karačić vjeruje u nastavak niza pozitivnih rezultata: "Želimo u sljedećoj utakmici pokazati jednu veliku agresiju protiv Rijeke koja je pokazala, baš na zadnjoj utakmici na domaćem terenu, jednu strašno veliku agresiju, fanatičnu borbenost i uz pomoć svojih navijača pobijedila Hajduka. Mi želimo, to što su oni pokazali protiv Hajduka, da mi to sve na domaćem terenu ponovimo i da kroz igru kojoj težimo dođemo do rezultata koji će nas zadovoljiti. A to je uvijek na domaćem terenu pozitivan rezultat."

Prijateljske utakmice

Prvenstvenu stanku trener Karačić iskoristit će kako bi još bolje upoznao svoju momčad. Kako zbog obaveza reprezentacija sljedećeg vikenda nema prvenstvenih utakmica Šibenčani će to iskoristiti za odigravanje nekoliko utakmica. U subotu na Šubićevcu će gostovati Rijeka iz Viteza, koja je bila domaćin Modrima na pripremama u Vitezu, a druga dva protivnika, najvjerojatnije će biti kninska Dinara i biogradski Primorac.

Karačić je jedan od trenera koji ne voli mijenjati momčad koja funkcionira dobro i pobjeđuje. Tako će biti i za susret protiv Rijeke. Jedina promjena trebala bi biti oporavljeni Zec umjesto Dajića, a Karačić još dvoji kome dati prednost na lijevom boku, Elezu ili Medvidu: "Željet ćemo sigurno ovaj kontinuitet koji su dečki ostvarili pri mom dolasku, protiv Slaven Belupa i pogotovo Intera u Zaprešiću, da potvrdimo protiv kvalitetne Rijeke koja je uz prodaju Sharbinija uzela i novce, ima strašno kvalitetnu atmosferu u svlačionici koja je pokazana na utakmici s Hajdukom. Međutim, imamo vjeru u svoju mladost potpomognutu sa par iskusnih igrača da mogu do pozitivnog rezultata. Želimo, ako se to dogodi, i Zecu, uz njegovu kvalitetnu igru, zahvaliti se na svemu što je dao Šibeniku i zaželjeti mu, da uz kvalitetnu igru i rezultat, da mu bude lijepo i tamo gdje bi trebao otići."

U pobjedu nad Rijekom vjeruje i Mladen Jurčević, desni bočni igrač koji je ovog ljeta iz zeničkog Čelika stigao na Šubićevac: '"Rijeku moramo dobiti da nastavimo ovaj niz da nastavimo ovaj dobar niz koji smo započeli s trenerom Karačićem. Jednom agresivnom i pas igrom da ugrozimo njihovog golmana Mancea koji je bio moj suigrač u Varteksu tri godine. Moramo odigrati čvrstu utakmicu i nadam se da nećemo primiti gol jer u ove dvije zadnje utakmice nismo primili gol. Mislim da će svi dečki biti na nivou kao i do sada. Nadam se pobjedi pa da na pauzu odemo mirni."

SuperSport HNL

1Rijeka 815:1+1418
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Osijek 88:10-210
7Gorica 89:13-48
8Istra 1961 84:14-108
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 88:13-54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Rijeka 815:1+1418
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Osijek 88:10-210
7Gorica 89:13-48
8Istra 1961 84:14-108
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 88:13-54

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!