Vodeni sportovi

Srbi nakon produžetaka, Crna Gora lako

Matej Milanović • petak, 28.08.2009.
Srbi nakon produžetaka, Crna Gora lako
Foto: Martina Japundžić

U četvrtfinalnim susretima na Svjetskom juniorskom prvenstvu u vaterpolu Crna Gora je iznenadila Talijane i visoko ih porazila. Grčka je bila sigurna protiv Španjolske, a Srbiji su u uzbudljivom dvoboju bili potrebni produžeci da svlada Australiju.

Grčka je od prvoplasiranih momčadi pokazala najveće oscilacije u susretima u skupini i djelovala kao najslabija reprezentacija koja je direktno ušla u četvrtfinale, no iako nisu zabili puno golova dopustili su Španjolcima da im zabiju samo dva i tako izbacili momčad koja je razbila Mađare.

Grčku je u tom malom podvigu predvodio Angelos Vlachopoulus s dva pogotka. U konačnici najviše govori statistika o broju obrana. I prema Papadogiannisu i Tebar Criadu upućeno je 11 udaraca, no Grk je primio čak tri gola manje i time bio jedan od ključnih igrača za ulazak u polufinale i dvoboj sa Srbijom.

Srbi su za ulazak među četiri najjače reprezentacije morali odraditi iznimno težak susret protiv Australije koji je čak odlučen u produžecima. Imali su Australci dva gola prednosti na poluvremenu, a nakon što su Srbi izborili produžetke Australija je zabila jedini pogodak u prvom produžetku i povela 8:7. Međutim, ni to im nije bilo dovoljno. Srbija se nije predala ni jednog trenutka i s dva pogotka u drugom produžetku došla je do pobjede.

najbolji strijelci na susretu bili su Srbin Nemanja Ubović i Australci Jeremy Davie i Aaron Younger. Australci su tako ispali već u četvrtfinalu, no susretima protiv nas i Srbije pokazali su da imaju dobru kvalitetu i da bi u skoroj budućnosti mogli biti reprezentacija samog svjetskog vrha.

U drugom polufinalu će pak igrati Crnogorci koji su uvjerljivo nadigrali Italiju. U posljednju četvrtinu Crnogorci su ušli s dva gola prednosti, što je Italiji još davalo nadu u preokret, no umjesto da smanje rezultat u konačnici su upisali još teži poraz. Sutrašnji protivnik Crne Gore bit će pobjednik susreta Hrvatske i SAD-a.

Svjetsko juniorsko prvenstvo, Šibenik, Četvrtfinale:
Grčka - Španjolska 5:2
Crna Gora - Italija 10:6 (1:1, 3:2, 3:2, 3:1)
Srbija - Australija 9:8 (2:3, 1:2, 2:1, 2:1, 0:1, 2:0)

Parovi polufinala:
Srbija - Grčka
Crna Gora - Hrvatska/SAD

Za plasman od 9. do 12. mjesta:
Mađarska - Kanada 16:8 (3:1, 4:2, 4:5, 5:0)
Brazil - Egipat 13:11 (3:5, 3:2, 4:2, 3:2)

Za plasman od 13. do 16. mjesta:
Novi Zeland - Slovačka 13:7 (2:2, 3:1, 3:3, 5:1)
Francuska - Južna Afrika 10:4 (1:1, 3:1, 3:1, 3:1)

Za plasman od 17. do 19. mjesta:
Portoriko - Uzbekistan 12:10 (3:1, 2:2, 1:3, 3:3, 3:0, 0:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!