Nogomet

Modriću slomljena fibula, pauza tri mjeseca!

Marin Vuković • subota, 29.08.2009.
Modriću slomljena fibula, pauza tri mjeseca!
Foto: EPA

Liječnik hrvatske reprezentacije Zoran Bahtijarević potvrdio je naše najgore strahove. Luka Modrić izbivat će s travnjaka dva do tri mjeseca, nakon što mu je Lee Bowyer žestokim startom slomio lisnu kost desne noge.

Nevjerojatnu nesreću doživio je Luka Modrić i hrvatska reprezentacija uoči najvažnijih utakmica za odlazak na Svjetsko prvenstvo i ponovno je u glavnoj ulozi jedan igrač Birminghama. Baš kao i u slučaju Eduardove ozljede, u najvećem naponu snage i na vrhuncu forme Luke Modrića jedan težak prekršaj Leeja Bowyera značajno je oslabio najbolju hrvatsku vrstu.

"Luki Modriću je prema rezultatima prvim dijagnostičkih obrada dijagnosticirano puknuće lisne kosti (lat. fibula) bez pomaka i već sutra uslijedit će daljnja obrada te ćemo imati detaljnije informacije", potvrdio je liječnik hrvatske reprezentacije Zoran Bahtijarević.

"Ono što se u ovome trenutku može kazati, a odnosi se na moguće vrijeme oporavka, jest činjenica da isti može potrajati i dva do tri mjeseca. U svakom slučaju, za preciznije prognoze treba sačekati daljnju medicinsku obradu", dodao je Bahtijarević.

Luke Modrića, dakle, neće biti u sastavu hrvatske reprezentacije za susrete s Bjelorusijom i Engleskom i ponovno na tome možemo zahvaliti mesarima i antinogometašima iz Birminghama. Ponovno su trupe Alexa McLeisha odradile "sjajan posao" i onesposobile stožernog hrvatskog reprezentativca u najgorem mogućem trenutku.

Fabio Capello sigurno zadovoljno trlja ruke, Hrvatska će na Wembley istrčati bez najboljeg igrača. Slavenu Biliću pak vjerojatno pada mrak na oči, teško je povjerovati da se još jednom ponavlja scenarij iz 2008. godine.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!