Rukomet

"Očekujem ulazak među osam"

Matej Milanović • nedjelja, 30.08.2009.
"Očekujem ulazak među osam"
Foto: Kristijan Komarica

Pripremni turnir u Poreču bio je dobra prilika da nam članovi CO Zagreba daju svoja mišljenja o nadolazećoj sezoni, dosadašnjim pripremama i nekim drugim temama kao što je dolazak Franka Lokea...

Na pripremnom turniru u Poreču na kojem nastupaju i rukometaši Zagreba našao se Slavko Goluža koji nije dao jasan sud o ovoj momčadi budući da se još uvijek radi o pripremnim utakmicama: "Zagreb ima dobru ekipu, ali ovo su pripremne utakmice, teško je dati neki konačan sud o ovom sastavu. Bitne utakmice bit će u Ligi prvaka, a tamo ima još puno dobrih ekipa i tek će se u tim susretima vidjeti što mogu."

Što se Domagoja Duvnjaka tiče, smatra da će se o ispravnosti njegovog poteza moći govoriti tek kroz neko vrijeme, no isto tako smatra da je Duvnjak mogao, a možda i trebao pričekati još koju sezonu: "Je li to bio pravi potez tek će vrijeme pokazati. Ja osobno mislim da bi najbolje bilo da je on još koju sezonu ostao u Zagrebu, kako zbog kluba tako i zbog sebe, ali u konačnici samo će vrijeme pokazati je li njegova odluka bila dobra i je li on već spreman za iskorak."

Vezane vijesti

Na temu Duvnjakovog prelaza vratar CO Zagreba Gorazd Škof izjavio je da je to isključivo odluka igrača i da nije na njemu o tome suditi. Tek je kratko prokomentirao najzvučniju prinovu hrvatskog prvaka: "Loke je svakako dobar igrač i mi imamo dobru, jaku momčad, ali ne bih u ovom trenutku komentirao sezonske ciljeve."

Jedan od njegovih trenera, Senjanin Maglajlija, zadovoljan je pripremama Zagreba i želi pobjedu na prijateljskom turniru: "Zadovoljan sam dosadašnjim pripremama. Ima tu još puno amplituda, ali dižemo se i to je u principu ono najbitnije. Ovdje smo dobro krenuli i cilj nam je osvojiti turnir i napraviti korak više od prošlotjednog Schlecker kupa u Njemačkoj. Inače pripreme tijeku po planu, dižemo formu postupno i tu smo negdje gdje sam očekivao da ćemo biti."

O konkretnim ciljevima u Europi Maglajlija ima jasno viđenje i bit će nezadovoljan ukoliko netko uzme bodove iz Zagreba: "U Ligi prvaka nama je svakako cilj pobijediti sve u Zagrebu. To je primarno, a u gostima ćemo pokušati izvući što uspijemo i pokušati i najjačima pomrsiti račune. Što se osnovnog cilja u skupini tiče, idemo na drugu poziciju i njome bih bio sretan."

Pojačanje iz Norveške, Frank Loke, zadovoljilo je Maglajliju. Posebno činjenica da se još nije potpuno oporavio, a već je pokazao dobru igru: "Loke još nije pokazao koliko može jer nije potpuno spreman. Nažalost, još se oporavlja od ozljede tako da do sada sigurno nije pokazao sve što može. Ali, ovakvim nivoom igre uz ozljedu itekako sam zadovoljan, posebno ako ovako nastavi."

Zoran Gobac nam je pak dao komentar o tome kako se Zagreb nosi s recesijom: "Mučimo se. Nema nekih posebnih koraka koje poduzimamo. Pokušat ćemo što je više moguće zaraditi od karata i uz to ćemo nastojati dovesti još dva sponzora koji bi nam mogli pomoći. Što se sezone tiče, očekujem ulazak među najboljih osam u Europi."

Paket24 Premijer liga, Liga A

1RK Zagreb 14509:374+13528
2Sesvete 14445:378+6723
3Varaždin 1930 14428:442-1415
4Gorica 14410:405+511
5Trogir 14369:387-1811
6Karlovac 14363:432-699
7Osijek 14370:434-648
8Moslavina 14379:421-427

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!